Νέο box set με ζωντανές εμφανίσεις από τους Dire Straits

Οι Dire Straits ετοιμάζουν το Live 1978-1992, ένα box set με ηχογραφήσεις συναυλιών που συμπίπτει με την 40ή επέτειο της συναυλίας τους το 1983 στο Hammersmith Odeon του Λονδίνου

BREAKING
 

Οι Dire Straits ετοιμάζουν το Live 1978-1992, ένα box set με ηχογραφήσεις συναυλιών που συμπίπτει με την 40ή επέτειο της συναυλίας τους το 1983 στο Hammersmith Odeon του Λονδίνου

Του Ηλία Σελιμά

Η συλλογή, σε 8-CD ή 12-LP, ενώ συνάμα συμπεριλαμβάνει και πολλές άλλες ακυκλοφόρητες συναυλιακές εμφανίσεις. Κυκλοφορεί στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 3 Νοεμβρίου 2023, μέσω της δισκογραφικής εταιρείας Mercury της Universal και στις ΗΠΑ στις 19 Ιανουαρίου 2024, από τη Rhino.

Από την ανακοίνωση: Το σετ περιλαμβάνει πρόσφατα remastered εκδόσεις των Alchemy και On the Night, καθώς και μια διευρυμένη έκδοση του Alchemy που περιλαμβάνει τα ακυκλοφόρητα τραγούδια από την παράσταση, "Industrial Disease" και "Twisting By the Pool", καθώς και μια διευρυμένη έκδοση του On the Night που περιλαμβάνει κομμάτια που παίχτηκαν κατά τη διάρκεια της περιοδείας και δεν έχουν κυκλοφορήσει ποτέ. Αυτές οι ηχογραφήσεις των συναυλιών των Dire Straits στη Νιμ, το Ρότερνταμ και το Παρίσι περιλαμβάνουν τα "Tunnel of Love", "Telegraph Road", "Sultans of Swing" και άλλα.

Περιλαμβάνονται επίσης το EP Encores (remastered για τη Black Friday 2021), η συλλογή Live at the BBC του 1995, ένα ακυκλοφόρητο Live from the Rainbow Theatre show του 1979, με μίξη του Guy Fletcher και με guest εμφανίσεις των Phil Lynott και Tony de Meur.

Το σετ περιλαμβάνει ένα βιβλιαράκι με ένα νέο δοκίμιο του δημοσιογράφου Paul Sexton με τίτλο Making Milestones: Dire Straits: The Momentous Road Years of Dire Straits.

Όπως του είπε ο Mark Knopfler: "Μου άρεσε να γράφω τα τραγούδια, μου άρεσε να τα ηχογραφώ, οπότε θα μου αρέσει να τα παίζω. Δεν παίζω τίποτα που δεν θέλω να παίξω, οπότε αν ανέβω εκεί πάνω και παίξω το 'Romeo And Juliet' ή το 'Brothers In Arms', είναι επειδή θέλω να τα παίξω. Είναι σπουδαίο για μένα να είναι σημαντικά για τους ανθρώπους, να έχεις δημιουργήσει ορόσημα στη ζωή των ανθρώπων".

BREAKING MUSIC