«Petrichor»: Νέο single από τον Ανδρέα Πολυζωγόπουλο

Θα περιλαμβάνεται στο ομώνυμο album του

BREAKING
 

Θα περιλαμβάνεται στο ομώνυμο album του

Λίγο πριν την κυκλοφορία του πέμπτου προσωπικού άλμπουμ του, ο διεθνούς φήμης τρομπετίστας και συνθέτης Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, που δεν σταματάει ποτέ να πειραματίζεται μουσικά, παρουσιάζει το single “Petrichor”, την αέρινη μελωδική σύνθεση που χαρίζει την ονομασία στην πολυαναμενόμενη νέα ολοκληρωμένη του δουλειά.

Ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος στην τρομπέτα και τα εφέ δημιουργεί, με τη σύμπραξη του Πέτρου Κλαμπάνη στο κοντραμπάσο και του Wajdi Riahi στο πιάνο, ένα ζεστό, ευρύχωρο τζαζ ηχοτοπίο, με σταθερή και δυναμική ρυθμική αίσθηση, παρά τη σκόπιμη απουσία κρουστών.

Η αισθητική της ευρωπαϊκής τζαζ σκηνής, όπου ο διεθνής μας μουσικός ανέπτυξε τη «φωνή» του πειραματιζόμενος με τα ηχοχρώματα της τρομπέτας, τον ρυθμό, τα ηλεκτρονικά εφέ και τις σιωπές, γίνεται εμφανής από τις πρώτες κιόλας νότες του “Petrichor”, με τον Πολυζωγόπουλο να δημιουργεί μια αιθέρια ηλεκτρονική ομίχλη, προτού το τρίο των δεξιοτεχνών μουσικών περάσει σε έναν επιτακτικό αλλά πάντα αέρινο ρυθμό σε 5/8.

«Πετριχώρ» ή «πετριχώρας» ονομάζεται η οσμή που αναδύεται από το έδαφος όταν πέφτουν πάνω του οι σταγόνες της βροχής. Ετυμολογικά προκύπτει από τον συνδυασμό των λέξεων «πέτρα» και «ιχώρ». Κατά την ελληνική μυθολογία, ο «ιχώρ» ήταν το χρυσό υγρό που έρρεε στις φλέβες των θεών αντί αίματος. Και στο ατμοσφαιρικό “Petrichor” ακούμε τους τρεις μουσικούς να αποδίδουν με έναν «στοιχειωμένο», εκφραστικό λυρισμό το γλυκόπικρο συναίσθημα στο μεταίχμιο δύο εποχών, αποπνέοντας με χαρακτηριστική λεπτότητα το φυσικό, οργανικό άρωμα εκείνης της πρώτης βροχής του φθινοπώρου, που σηματοδοτεί μαζί την αποδοχή του τέλους και τα όνειρα που συνοδεύουν τη νέα αρχή.

Βρείτε το single “Petrichor”, που κυκλοφορεί από την ΠKmusic του Πέτρου Κλαμπάνη, σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα.

 

BREAKING MUSIC