Τέρμα οι συναυλίες για τους Kiss, έδωσαν την τελευταία τους και γίνονται εικονική μπάντα

Επαιξαν στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης.

BREAKING
 

Επαιξαν στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης.

Του Ηλία Σελιμά

Οι Kiss έκαναν μια εντυπωσιακή αποκάλυψη στο τέλος της τελευταίας τους συναυλίας: Η ανθρώπινη εκδοχή του συγκροτήματος έχει τελειώσει, αλλά οι εικονικοί Kiss θα συνεχίσουν.

Οι θρύλοι με τα ζωγραφισμένα πρόσωπα - που αποτελούνται από τους Gene Simmons, Paul Stanley, Eric Singer και Tommy Thayer - έδωσαν μια καθηλωτική παράσταση στο Madison Square Garden για να κλείσουν την περιοδεία τους End of the Road. "Αυτό είναι το τέλος του δρόμου", δήλωσε ο Stanley στις αρχές του σετ. "Φαίνεται λυπηρό, αλλά απόψε είναι μια βραδιά χαράς. Απόψε είναι μια βραδιά για να γιορτάσουμε αυτό που κάναμε μαζί".

Για δύο ώρες, οι Kiss έκαναν ακριβώς αυτό, παρουσιάζοντας επιτυχίες από όλη την τεράστια καριέρα τους.

Αφού οι Kiss έπαιξαν το "Rock and Roll All Nite", το τελευταίο (ανθρώπινο) τραγούδι της βραδιάς, ο Stanley είπε στο κοινό: "Το τέλος αυτού του δρόμου είναι η αρχή ενός άλλου δρόμου". Λίγες στιγμές αργότερα, το γκρουπ βγήκε από τη σκηνή μέσα σε έναν καταιγισμό φωτιάς. Στη συνέχεια, καθώς άρχισε να παίζει το κομμάτι τους "God Gave Rock n' Roll to You", εμφανίστηκαν τα άβαταρ των χαρακτήρων Demon, Starchild, Catman και Spaceman. Η Fast Company σημειώνει ότι τα εφέ δημιουργήθηκαν χρησιμοποιώντας "έναν συνδυασμό προβολής οθόνης LED, λέιζερ, καπνού και πυροτεχνημάτων " βοηθώντας τις εικόνες να φαίνονται "τρισδιάστατες και πολύ μεγαλύτερες από τη ζωή". Εν τω μεταξύ, οι οθόνες βίντεο εμφάνιζαν το μήνυμα: "Μια νέα εποχή αρχίζει".

Η εταιρεία οπτικών εφέ του George Lucas, Industrial Light & Magic, ανέλαβε τη δημιουργία των νέων εικονικών Kiss. Η σουηδική εταιρεία Pophouse Entertainment, η οποία βρισκόταν πίσω από το δημοφιλές σόου ολογραμμάτων ABBA Voyage, θα χειριστεί το πώς, πού και πότε θα κυκλοφορήσει η έκδοση του Kiss με avatar.

"Πρόκειται για μια συναυλία των Kiss στο μέλλον; Είναι μια ροκ όπερα; Είναι ένα μιούζικαλ; Μια ιστορία, μια περιπέτεια;" συλλογίστηκε ο Per Sundin, στέλεχος της Pophouse. "Αυτά τα τέσσερα άτομα έχουν ήδη υπερδυνάμεις. Θέλουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ανοιχτοί".

"Οι άνθρωποι λένε: "Λοιπόν, τι θα κάνετε όταν σταματήσετε;"" σημείωσε ο Stanley σε ένα διαφημιστικό βίντεο που κυκλοφόρησε μετά το τέλος της συναυλίας. "Λοιπόν, η μπάντα δεν θα σταματήσει ποτέ. Επειδή δεν μας ανήκει η μπάντα. Το συγκρότημα ανήκει στους οπαδούς. Το συγκρότημα ανήκει στον κόσμο".

Τους μήνες που προηγήθηκαν της τελευταίας τους συναυλίας, τα μέλη των Kiss άφησαν να εννοηθεί ότι το συγκρότημα μπορεί να συνεχίσει με διαφορετική μορφή.

"Οι Kiss είναι σαν ένας στρατός ή μια αθλητική ομάδα", δήλωσε ο Stanley στο UCR το 2022. "Όταν ο MVP δεν παίζει πλέον ή αποσύρεται, η ομάδα δεν τα παρατάει. Σε ένα πεδίο μάχης, ένας στρατός, όταν χάνει στρατιώτες, δεν υψώνει λευκή σημαία. Κάποιος άλλος παίρνει το όπλο και τρέχει μπροστά. Έτσι, με τη μία ή την άλλη μορφή, πιστεύω ότι πάντα θα υπάρχουν Kiss".

"Το Blue Man Group και το Φάντασμα της Όπερας περιοδεύουν σε όλο τον κόσμο με διαφορετικό προσωπικό", εξήγησε ο Simmons σε ξεχωριστή συνέντευξη. "Θα μπορούσε και θα έπρεπε να υπάρχει ένα σόου των Kiss, κατά κάποιο τρόπο ζωντανό επί σκηνής με εφέ και όλα τα υπόλοιπα, αλλά και ένα ημι-αυτοβιογραφικό πράγμα για τέσσερις κουφιοκέφαλους από τους δρόμους της Νέας Υόρκης, το οποίο τελειώνει με το τελευταίο τρίτο ως μια ολοκληρωμένη γιορτή, μια ολοκληρωμένη παράσταση".

BREAKING MUSIC