Πέθανε ο Myles Goodwyn, ηγέτης των April Wine

Στα 75 του χρόνια

BREAKING
 

Στα 75 του χρόνια

Του Ηλία Σελιμά

Ο Myles Goodwyn, τραγουδιστής, κιθαρίστας, συνθέτης, παραγωγός και ηγέτης του πολυπλατινένιου ροκ συγκροτήματος April Wine, ο οποίος διαμόρφωσε και διεύθυνε το συγκρότημα από τα πρώτα του βήματα, πέθανε σε ηλικία 75 ετών σήμερα (3 Δεκεμβρίου 2023). Η είδηση κοινοποιήθηκε από τον δημοσιογράφο Eric Alper. Προς το παρόν δεν θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την αιτία θανάτου, την τοποθεσία ή τις λεπτομέρειες της κηδείας και η οικογένεια ζητά να τηρηθεί το απόρρητο. Ο Goodwyn, μαζί με τα μακροχρόνια μέλη των April Wine, Jerry Mercer και Brian Greenway, ήταν παρόντες όταν το συγκρότημα εισήχθη στο καναδικό Walk of Fame μόλις πριν από δύο μήνες.

Ο Goodwyn δημιούργησε τους April Wine το 1969 στο Halifax της Νέας Σκωτίας και συνέχισε να ηγείται μέχρι την αποχώρησή του νωρίτερα φέτος. Το συγκρότημα κυκλοφόρησε πάνω από δώδεκα στούντιο άλμπουμ με μια σειρά επιτυχιών που ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του '70. Το LP τους το 1976, The Whole World's Goin' Crazy, έφτασε στο #1 στον Καναδά και φτάνουν σταθερά σε πλατινένια ή χρυσά επίπεδα εκεί. Μισή ντουζίνα από τα άλμπουμ τους μπήκαν στα charts των ΗΠΑ, με το Harder... Faster του 1979 να πιστοποιείται χρυσό. Δεκάδες τραγούδια τους κατέκτησαν τα charts στον Καναδά και το "Just Between You and Me" του 1981, σε στίχους, τραγούδι και συμπαραγωγή του Goodwyn, ήταν το μεγαλύτερο διεθνές single τους και το 14ο βίντεο που έπαιξε το MTV την πρώτη μέρα μετάδοσής του την 1η Αυγούστου 1981. Συνολικά, πούλησαν πάνω από 10 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.

Το 2016 κυκλοφόρησε τα απομνημονεύματά του με τίτλο Just Between You and Me, τα οποία έγιναν αμέσως best seller στη λίστα μη μυθοπλασίας της Globe and Mail. Το δεύτερο βιβλίο του, Elvis and Tiger (μυθοπλασία) εκδόθηκε το 2018.

BREAKING MUSIC