Πέθανε ο Denny Laine των Moody Blues και των Wings

Στα 79 του χρόνια

BREAKING
 

Στα 79 του χρόνια

Του Ηλία Σελιμά

Η σύζυγός του, Elizabeth Hines, μοιράστηκε την είδηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Τρίτη. "Ο αγαπημένος μου σύζυγος απεβίωσε ειρηνικά νωρίς σήμερα το πρωί", έγραψε. "Ήμουν στο κρεβάτι του, κρατώντας το χέρι του καθώς του έπαιζα τα αγαπημένα του χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Τραγουδούσε χριστουγεννιάτικα τραγούδια τις τελευταίες εβδομάδες και συνέχισα να παίζω χριστουγεννιάτικα τραγούδια ενώ βρισκόταν στη ΜΕΘ με αναπνευστήρα την περασμένη εβδομάδα. Και ο ίδιος και εγώ πιστεύαμε ότι θα ξεπερνούσε τις αναποδιές της υγείας του και θα επέστρεφε τελικά στο σπίτι του. Πάλευε κάθε μέρα. Ήταν τόσο δυνατός και γενναίος, δεν παραπονιόταν ποτέ. Το μόνο που ήθελε ήταν να είναι στο σπίτι μαζί μου και με το κατοικίδιο γατάκι του, τον Charley, παίζοντας την τσιγγάνικη κιθάρα του. Ο Denny ήταν τόσο ευγνώμων σε όλους εσάς που του στείλατε τόση αγάπη, υποστήριξη και πολλά καλά λόγια κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών της κρίσης υγείας του - τον έκαναν να δακρύσει. Σας ευχαριστώ όλους που στείλατε και στους δυο μας αγάπη και υποστήριξη. Ήταν απόλυτη τιμή και προνόμιό μου όχι μόνο να είμαι η σύζυγός του αλλά και να τον φροντίζω κατά τη διάρκεια της ασθένειάς του".

Ο Laine ήταν συνιδρυτής των Moody Blues το 1964 και παρέμεινε στο συγκρότημα μέχρι το 1966. Ήταν ο τραγουδιστής στην πρώτη μεγάλη επιτυχία του συγκροτήματος, το "Go Now". Μετά την αποχώρησή του από το βρετανικό ροκ συγκρότημα στα τέλη του 1966, τον αντικατέστησε ο Justin Hayward και το συγκρότημα έκανε στροφή προς πιο συμφωνικό ροκ.

Για τα επόμενα χρόνια, ο Laine έπαιξε στα συγκροτήματα Electric String Band, Balls και Ginger Baker's Air Force. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ξεκίνησε επίσης μια σόλο καριέρα, κυκλοφορώντας δύο singles.

Το 1971, ο Laine ενώθηκε με τον Paul και τη Linda McCartney για να σχηματίσουν τους Wings. Παρέμεινε με το συγκρότημα μέχρι τη διάλυσή του 10 χρόνια αργότερα, συμμετέχοντας σε όλα τα άλμπουμ τους, συμπεριλαμβανομένου του Band on the Run, το 1973, το κορυφαίο τραγούδι που κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ 50 χρόνια μετά τον θάνατό του. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στους Wings, ο Laine συχνά έγραφε και τραγουδούσε. Κυκλοφόρησε επίσης κάποιες σόλο ηχογραφήσεις στη δεκαετία του '70.

Μετά τη διάλυση των Wings, ο Laine συνέχισε τη σόλο καριέρα του. Η τελευταία του δουλειά στο στούντιο, το The Blue Musician, ήρθε το 2008.

BREAKING MUSIC