Μία stoner και indie Δήμητρα Γαλάνη στο VOX

 
REVIEWS

Ενα πρόγραμμα που αξίζει να δείτε.

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

To VOX την Τετάρτη το βράδυ ήταν γεμάτο ασφυκτικά. Δεν υπήρχε θέση ούτε για δείγμα. Έχουν μάθει προφανώς οι περισσότεροι ότι η Δήμητρα Γαλάνη κάνει ένα best of πρόγραμμα και σπεύδουν. Και καλά κάνουν. Γιατί, θα παρακολουθήσουν ένα γεμάτο πρόγραμμα δυόμιση ωρών και θα ακούσουν όλα τα τραγούδια που περιμένουν από τη Δήμητρα. Δικά της και άλλων. Κάθε Τετάρτη για οχτώ παραστάσεις που, έτσι όπως το είδα, θα χτυπούν απανωτά sold out.

Δήμητρα Γαλάνη λοιπόν και όχι μόνη της αλλά μαζί με την Παυλίνα Βουλγαράκη. Μία θετική παρουσία που στην αρχή ήταν κάπως πιο σφιγμένη, καθώς όμως κυλούσε η βραδιά, λύθηκε κι ελευθερώθηκε. Και αποτέλεσε καλή συνοδοιπόρο στο ταξίδι τους στο ελληνικό, αλλά και στο ξένο τραγούδι. Διότι λένε και κάποια ξένα κομμάτια, όπως Simon & Garfunkel λόγου χάριν.

Αναμενόμενο θα έλεγα από τη στιγμή που στη σκηνή υπάρχει αυτή η μπάντα. Μία μπάντα πολλών αστέρων. Πάντοτε η Δήμητρα μαζεύει τους καλύτερους μουσικούς. Νεαρούς και από άλλα μουσικά είδα. Θα θυμάστε άλλωστε τους σπουδαίους τζαζίστες που είχε στο Chronos με Κλαμπάνη, Κωνσταντίνου, Ραφαηλίδη και Μάνεση, ένας προς έναν διαλεχτοί όλοι τους.

Στο VOX παίζουν καταρχάς ο Μηνάς Λιάκος κιθάρα και ο Νικόλας Γουάστωρ πλήκτρα, synths. Στις κιθάρες είναι ο Δημήτρης Αρώνης, ο Moa Bones δηλαδή! Στο μπάσο είναι ο Στέλιος Προβής και στα ντραμς ο Σεραφείμ-εγκέφαλος-Γιαννακόπουλος, δύο μουσικοί που παίζουν χρόνια με τη Γαλάνη, δύο μέλη των φοβερών και τρομερών Planet Of Zeus. Stoner και indie μουσικοί όπως καταλαβαίνετε, ένα επίπεδο πάνω κατευθείαν η φάση.

Η Γαλάνη εν τω μεταξύ κάνει κάτι που έκανε και ο Iggy Pop στην τελευταία του εμφάνιση στη χώρα μας, στο Release Athens, όταν και ξεκίνησε τη συναυλία του με τα πιο γνωστά του κομμάτια. Τότε που έπαιξε στη σειρά το I Wanna Be Your Dog, το Lust for Life και το The Passenger. Σαν να έφερε το encore στην αρχή. Έτσι και η Δήμητρα ξεκίνησε με το «Ζω» και «Τα Γαλάζια Σου Γράμματα», χτύπημα εν ψυχρώ κατευθείαν, να αποφύγουμε και τις παραγγελιές όπως είπε και η ίδια γελώντας.

Γενικώς είχε πολύ κέφι η Γαλάνη, δείχνει να το απολαμβάνει πολύ. Και αυτό περνάει στον κόσμο. Κάθε Τετάρτη στο VΟΧ. Δίπλα, μεσοτοιχία, εκεί που τα Σαββατοκύριακα παίζει ο Ρέμος, τις Τετάρτες εμφανίζεται η Μαρινέλα, Αυτή την εβδομάδα, όπως είδα στις εφημερίδες, πήγε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πάλι καλά που δεν έκανε λάθος τις πόρτες.

 

REVIEWS