«Bukurana»: Το νέο άλμπουμ του ΛΕΠΥΡ

«Ένας δίσκος γεμάτος ρομαντισμό, για αυτούς που γουστάρουν να χορεύουν σε αναμμένα κάρβουνα»

BREAKING
 

«Ένας δίσκος γεμάτος ρομαντισμό, για αυτούς που γουστάρουν να χορεύουν σε αναμμένα κάρβουνα»

"Bukurana", που σημαίνει όμορφη στα αρβανίτικα, είναι ο εμπνευσμένος τίτλος του πρώτου δίσκου, του πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη ΛΕΠΥΡ.

Τα τραγούδια του ΛΕΠΥΡ ακροβατούν ανάμεσα στην παραδοσιακή μουσική (όπως ο τσιγγάνικος "Σεβντάς" και το "όμορφα κορίτσια") και την ηλεκτρική πανκ ("Άδικο" και "Άγιος"), αλλά ουσιαστικά είναι ένας δίσκος γεμάτος ρομαντισμό, για αυτούς που γουστάρουν να χορεύουν σε αναμμένα κάρβουνα.

Όλα άρχισαν από ένα ντέμο που έστειλε ο ΛΕΠΥΡ στην Veego Records για να καταλήξουν στη δημιουργία ενός μοναδικού δίσκου με πολλούς συντελεστές. Κανένας απο τους μουσικούς που συμμετέχουν στον δίσκο δεν συναντήθηκε ποτέ με τον Λεπύρ, αλλά ούτε και μεταξύ τους. Οι ηχογραφήσεις έγιναν στο Cave Studio του Ekelon, στα Εξάρχεια, με τεράστια υπομονή, ώστε το κάθε κομμάτι να δώσει τον μέγιστο εαυτό του στον ακροατή. Τα τύμπανα είναι του Σωτήρη Ντούβα και οι κιθάρες του Λάμπη Κουντουρόγιαννη. Ο Μάριος Βαληνάκης των MOb σε αυτοσχεδιασμούς σε πλήκτρα και σαξόφωνο, ενώ στα φωνητικά είναι η εξαιρετική πρωτοεμφανιζόμενη Έλενα Λεώνη και ο Μαζόχα στα φωνητικά του "Εγω και η Σκιά μου".

Ο ΛΕΠΥΡ είναι ο Απόστολος Άγγος, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Σέρρες, από όπου και οι επιρροές του, και μετά από την περιπλάνησή του σε διάφορες πανκ μπάντες της Θεσσαλονίκης και των Σερρών, ηχογράφησε με ένα YAMAHA PSR, τις δικές του μουσικές.

Κυκλοφορεί σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες και σε 300 διάφανες κόπιες βινυλίου από τη Veego Records.

Ακούστε το album στο YouTube

 

BREAKING MUSIC