Δεν έχουμε ξαναδεί το Μέγαρο Μουσικής όπως το είδαμε με τον Max Cooper

 
REVIEWS

Μήπως να το κάνουμε club, να του αλλάξουμε χρήση;

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Το περιμέναμε πως θα ζούσαμε μία οπτικοακουστική εμπειρία χθες το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής, μας είχαν προϊδεάσει για «μια σύγχρονη ερμηνεία του φωτεινού αιθέρα που συνδυάζει μουσική και αρχιτεκτονική». Είδαμε και στα social του Plissken την προετοιμασία της σκηνής, οπότε πήγαμε ήδη «φτιαγμένοι» (με την καλή έννοια, μην με παρεξηγήσετε).

Ο Max Cooper παρουσίασε, σε συνεργασία με το στούντιο design Architecture Social Club, το «Aether». Ήταν αυτός on stage, στα decks ας πούμε και είχε μαζί του δύο ακόμα για το οπτικό θέαμα. Από πάνω τους, στη σκηνή, είχαν κάποιες μεταλλικές κατασκευές πάνω στις οποίες έπαιζαν οι προβολές, «κύματα, επιφάνειες, συμμετρίες, σουρεαλιστικά τοπία».

Από τη μέση της συναυλίας και μετά γέμισε ο χώρος με καπνό οπότε ξεκίνησαν και τα λέιζερ να κάνουν σε όλο το χώρο αντανακλάσεις, με την αίσθηση να γίνεται ακόμα πιο έντονη.

 

 

Δύο ώρες κράτησε το live, με το Μέγαρο Μουσικής να μετατρέπεται σε club. Προσωπικά δεν θυμάμαι ποτέ άλλοτε το Μέγαρο να έχει τόσο δυνατή μουσική (τέλειο!), λέιζερ και καπνούς. Ειδικά στη δεύτερη ώρα, με τα techno, τα drum n bass και τα industrial, χτυπιόντουσαν όλοι στις καρέκλες. Δεν μπορούσαμε και να σηκωθούμε όρθιοι ρε γαμώτο... 

Ταίριαζε στο Μέγαρο αυτή η συναυλία; Μάλλον όχι για να είμαστε ειλικρινείς. Αλλά δεν πειράζει, ήταν μία άλλου είδους εμπειρία. Είναι και πρωτοποριακό το πλαίσιο στο οποίο πραγματοποιήθηκε το project, στις «Γέφυρες» του Δημήτρη Μαραγκόπουλου. Το Μέγαρο ήταν γεμάτο φουλ και, προφανώς, θα έπαιξε ρόλο και το προσιτό εισιτήριο.

Δείτε τις φωτογραφίες, μοιάζει σαν να μην πήγαμε σε συναυλία αλλά σαν να επισκεφθήκαμε ένα μουσείο σύγχρονης τέχνης! 

 

 

REVIEWS