Πήγαμε, είδαμε Τάνια Τσανακλίδου στο Θέατρο Άλσος

 
REVIEWS

Η Τάνια της καρδιάς μας

 

Της Αφροδίτης Παπακαλού

 

Το θέατρο Άλσος το βράδυ της Δευτέρας ήταν ασφυκτικά γεμάτο. Η Τάνια Τσανακλίδου είχε πρεμιέρα (μετά από αναβολή μίας εβδομάδας) και δεν υπήρχε ούτε μια άδεια καρέκλα.

Ο χώρος είχε γεμίσει από νωρίς και λίγο μετά τις εννέα η Τάνια Τσανακλίδου βγήκε στη σκηνή.

Και μας πήγε αρκετά χρόνια πίσω καθώς με την έναρξη, μας θύμισε τα χρόνια του Μετρό, τη μουσική σκηνή στου Γκύζη και το πρόγραμμα που παρουσίαζε τότε. Όσοι το είχατε παρακολουθήσει μπορείτε περίπου να φανταστείτε. Αυτή είναι η μοναδική έκπληξη της βραδιάς που σας αποκαλύψαμε γιατί ακολούθησαν πολλές ακόμα.

Σχεδόν δυόμιση ώρες διήρκησε το πρόγραμμα το οποίο έχει δομηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην μπορείς να μαντέψεις ποιο θα είναι το επόμενο τραγούδι που θα ακουστεί.  Άλλωστε, η Τάνια Τσανακλίδου έχει επιλέξει και τραγούδια που είτε έχει να πει πολλά χρόνια είτε τα λέει πρώτη φορά. Σε κάθε περίπτωση έχουμε να κάνουμε με τραγούδια – θησαυρούς.

Και όλα αυτά με τους εξαιρετικούς μουσικούς της, Κώστα Νικολόπουλο, Βασίλη Παναγιωτόπουλο, Νίκο Παπαϊωάννου και Παναγιώτη Τσεβά.

Το βράδυ της Δευτέρας ανάμεσα στους θεατές ήταν και ο Χρήστος Θηβαίος ο οποίος μοιράστηκε την ερμηνεία με τον Κώστα Νικολόπουλο στο τραγούδι «Βροχή μου».

Για την Τάνια Τσανακλίδου οι λέξεις δεν αρκούν για να περιγράψουμε όσα είδαμε και νιώσαμε.

Μπορούμε να σας πούμε όμως ότι για άλλη μια φορά μας άνοιξε την καρδιά της – «χωρίς να κόψουμε τις φλέβες μας» (έκφραση που χρησιμοποίησε η ίδια περιγράφοντάς μας ένα αστείο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη) και εμείς της ανοίξαμε τη δική μας. Γιατί είναι η Τάνια της καρδιάς μας.

Λεπτομέρειες για τις εμφανίσεις της Τάνιας Τσανακλίδου ΕΔΩ

 

REVIEWS