Ο τζαζίστας Στέλιος Χατζηκαλέας μιλάει στο Loaded για την ελληνική τζαζ

Παίζει live αυτό το Σάββατο!

BREAKING
 

Παίζει live αυτό το Σάββατο!

Τρομπετίστας και συνθέτης ο Στέλιος Χατζηκαλέας, γιορτάζει τα δέκα χρόνια δισκογραφικής του παρουσίας, παίζοντας με το καινούργιο κουαρτέτο του, αυτό το Σάββατο, σε μια μεγάλη συναυλία στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός».

Λίγο πριν τη συναυλία του λέει στο Loaded για το επίπεδο στο οποίο θεωρεί ότι βρίσκεται η ελληνική τζαζ τα τελευταία χρόνια.

Όσον αφορά το επίπεδο της καλλιτεχνικής δημιουργίας θεωρώ πως είναι στα καλύτερά της και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλες χώρες. Αν θεωρήσουμε δηλαδή πως με τον όρο «τζαζ σκηνή» εννοούμε τους μουσικούς, τη δισκογραφία, τα φεστιβάλ, τα showcases, υπάρχουν πλέον και στην Ελλάδα σε ένα επίπεδο μάλιστα αντάξιο του ευρωπαϊκού ή αυτό της Αμερικής. Εντυπωσιάζομαι κάθε φορά που ακούω έναν καινούριο δίσκο από συναδέλφους μου στην Ελλάδα και αυτό είναι ιδιαίτερα θετικό! Καταπληκτικές δουλειές!
Η βασική εξαίρεση είναι πως δεν υπάρχουν πλέον συναυλιακοί χώροι όπως παλαιότερα αλλά και (όπως πάντα στην Ελλάδα) κανένας επίσημος φορέας του κράτους δεν ενδιαφέρεται για την προώθηση της σύγχρονης τζαζ δημιουργίας στο πλαίσιο της παραγωγής σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας.
Ο σύγχρονος πολιτισμός στη χώρα μας αντιμετωπίζεται σαν να μην υπάρχει, σε αντίθεση με άλλες βόρειες ευρωπαϊκές χώρες για παράδειγμα όπου πιστέψανε περισσότερο στον Bourdieu επενδύοντας στο πολιτισμικό τους κεφάλαιο και τώρα επανεπενδύουν τα κέρδη τους με θεαματικά αποτελέσματα στη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία.


Stelios Chatzikaleas New Quartet

Στέλιος Χατζηκαλέας – Τρομπέτα
Δημήτρης Βερδίνογλου – Πιάνο
Αλέξης Δελής – Μπάσο
Δημήτρης Κλωνής – Τύμπανα

24 Φεβρουαρίου 2024
Ώρα: 20.30
Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός, Πλ. Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα
Γενική Είσοδος: 15 Ευρώ, Διακεκριμένη: 20 Ευρώ, Μειωμένο 10 Ευρώ (Φοιτητικά, Ανέργων, ΑμΕα)

BREAKING MUSIC