Πήγαμε, είδαμε την Τάμτα σε ένα techno club στην Πλατεία Βάθη

 
REVIEWS

Παρασκευή μεσάνυχτα, Σάββατο ξημέρωμα, σε μία κακόφημη περιοχή της Αθήνας.

 

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

 

Εμοιαζε πολύ προκλητικό για να το χάσω. Η Τάμτα θα παρουσίαζε, για τρεις Παρασκευές (μένει μία ακόμα) τον τελευταίο της δίσκο «Identity Crisis» στο Smut, ένα (extreme, όπως έμαθα) gay techno club που βρίσκεται σε ένα από τα στενά πίσω από την πλατεία Βάθη. Και είναι ένα techno club στο οποίο απαγορεύονται οι φωτογραφίες και τα βίντεο. Δεν είμαι φαν της μουσικής της Τάμτας, αλλά σαν περσόνα μου αρέσει πολύ. Και ήθελα να δω και όλο αυτό το concept.

Η Τάμτα παρουσίασε στο πρώτο μέρος όλο το «Identity Crisis», από την αρχή ως το τέλος, ενώ στη συνέχεια έπαιξε και κάποια επιπλέον κομμάτια.Το creative direction της perfomance το υπέγραφε η ίδια από κοινού με τον Bill Roxenos. Είχε μπάντα τριών μουσικών και χορευτές μαζί της.

Φτάσαμε εκεί λίγο μετά τα μεσάνυχτα, η Τάμτα θα έβγαινε γύρω στη 1. Η ουρά ήταν τεράστια στην είσοδο με έναν κόσμο που δεν είχε την παραμικρή σχέση με την περιοχή, μία περιοχή δύσκολη όπως καταλαβαίνετε. Στην είσοδο μας έκλειναν με αυτοκόλλητα τις κάμερες στα κινητά τηλέφωνα, απαγορεύονταν βίντεο και φωτογραφίες. Κανένα κινητό δεν άνοιξε, όσα γίνονται μέσα στο Smut μένουν και μέσα στο Smut.

Σκοτεινό σκηνικό, κλουβιά με σίδερα, φετίχ φάση, μουσική πολύ δυνατά, ένα αυθεντικό βερολινέζικο gay club που παίζει techno. H Τάμτα βγήκε λίγο πριν τη 1 μετά τα μεσάνυχτα και, πραγματικά, έδωσε μία ξεχωριστή perfomance. Βλέπετε και τις (επίσημες) φωτογραφίες, είναι κάτι που δεν το ζεις τακτικά. Με ωραία χορευτικά, με ένταση, σε μία πολύ ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Αξιζε να το δεις έστω και αν δεν σου αρέσει η τραγουδίστρια. Άλλωστε στη συνέχεια είχε και dj's. 

Πολύ μου άρεσε το Smut και η φιλοσοφία του. Δεν είδα extreme καταστάσεις για τις οποίες με είχαν προϊδεάσει, ίσως και γιατί δεν ήταν μία «κανονική» βραδιά του χώρου. Αλλά επιτέλους πήγαμε κάπου, χωρίς φωτό και βίντεο, χωρίς stories, να κάνεις ό,τι θέλεις. Και να παρακολουθείς ταυτόχρονα κι ένα ενδιαφέρον live. Ωραία νύχτα

 


Φωτογραφίες: Γιάννης Σπανός

REVIEWS