Το μέτριο και υπερβολικό «Cowboy Carter» της Beyonce

 
OPINIONS

Ένα άλμπουμ φτιαγμένο για ειδική αποστολή.

Δημήτρης Κανελλόπουλος

Το «Cowboy Carter» της Beyonce με το αντιαισθητικό εξώφυλλο διαρκεί 80 ολόκληρα λεπτά. Χωρίς λόγο θα έλεγα. Ναι, 80 ολόκληρα λεπτά που θα μπορούσαν να είχαν περιοριστεί στο μισό βγάζοντας απ' έξω ένα σωρό πράγματα που κουράζουν τόσο ώστε να ακυρώνουν και τα λίγα καλά που έχει το άλμπουμ.

Γιατί αν τώρα του βάζω 2 στα 5 ας πούμε, με ένα πιο σφιχτό υλικό 40-45 λεπτών, το συνολικό αποτέλεσμα θα ήταν πολύ καλύτερο.

Προκειμένου να ανεβεί στο άρμα της country music που σαρώνει στην Αμερική, η Beyonce (και ο Jay Z φυσικά, σκέφτηκαν έξυπνα (πονηρά, δηλαδή) και στράφηκαν προς αυτούς τους ήχους, με καταγωγή από το Νότο της Αμερικής. Έφτιαξε λοιπόν η Beyonce ένα... τεράστιο άλμπουμ που τα περιέχει όλα αυτά, καταλήγοντας σε ένα συνονθύλευμα με όλα φύρδην μίγδην και χωρίς μέτρο,

Βέβαια θα πετύχει όλα όσα θέλει, με τα chart, τα grammy, τα ρεκόρ κ.ο.κ. Και επιτεύγματα σαν αυτό: «The set also starts at No. 1 on Top Country Albums, making Beyoncé the first Black woman ever to have led the list». Και σε πωλήσεις, άνω των 400 χιλιάδων στην πρώτη εβδομάδα του στην Αμερική.

Σπουδαία τραγουδίστρια η Beyonce, από τις σπουδαιότερες των τελευταίων ετών στην Αμερική (αν όχι η σπουδαιότερη). Το γεγονός ότι το «Cowboy Carter» είναι ένα τσίρκο, ένα λούνα παρκ, δεν σημαίνει το παραμικρό για την αξία της. 

OPINIONS