Classical & Opera

Rising Stars στο Μέγαρο Μουσικής

CLASSICAL & OPERA

__ Ημερομηνία

09/02/2023, 20/02/2023, 08/03/2023


__ Χώρος

Μέγαρο Μουσικής

 Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας


__ Εισιτήρια

Από 7 ευρώ

 

Δείτε σήμερα τα αστέρια του αύριο σε τρεις συναυλίες

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο της σειράς Rising Stars και της συνεργασίας του με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Κέντρων Συμφωνικής Μουσικής (European Concert Hall Organisation-ΕCHO), φέρνει στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος δύο ερμηνεύτριες και ένα σχήμα μουσικής δωματίου που έχουν κάνει αίσθηση με τις εμφανίσεις τους διεθνώς: τη σολίστ των κρουστών Vanessa Porter (09.02) [Βανέσσα Πόρτερ], τη βιολονίστα Diana Tishchenko (20.02) [Ντιάνα Τιστσένκο] και το Κουαρτέτο Aris (08.03).  

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου | 20:30

  • Vanessa Porter (κρουστά)
  • Daniel Mudrack (electronics)

Η βραβευμένη σολίστ των κρουστών παρουσιάζει το πρότζεκτ «Folie à deux», μετατρέποντας τη σκηνή του Μεγάρου σε ένα ηχοτοπίο που υποβάλλει τον ακροατή-θεατή σε διαφορετικές συναισθηματικές καταστάσεις, μέσα από τη χρήση πολλών μουσικών οργάνων και με μια εγκατάσταση ήχου που δημιουργήθηκε ειδικά για τη συγκεκριμένη παραγωγή. Με τη σύμπραξη του sound master Daniel Mudrack (electronics), η Vanessa Porter αφηγείται με τον δικό της τρόπο, με αυθορμητισμό και με πάθος, τα συναισθήματα όσων επηρεάζονται από τη μουσική, τον αυτοσχεδιασμό, τις ζωντανές λούπες και τις ηχοεγκαταστάσεις, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει το κοινό απέναντι σε μια σπάνια ψυχική ασθένεια. Ακούγονται έργα Γιώργου Απέργη, Salvatore Sciarrino, Alexander Sandi Kuhn, David Lang, Emil Kuyumcuyan, Vinko Globokar, αλλά και δικές της συνθέσεις.

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου | 20:30

  • Diana Tishchenko (βιολί)
  • José Gallardo (πιάνο)

H πολυβραβευμένη Diana Tishchenko, η οποία εντυπωσίασε το ελληνικό αλλά και το διεθνές κοινό στην περσινή εμφάνισή της στη συναυλία της Δήλου, επιστρέφει στην Ελλάδα και δίνει στο Μέγαρο, τον Φεβρουάριο, ένα και μοναδικό ρεσιτάλ, πλαισιωμένη από τον πιανίστα José Gallardo. Μαζί, θα ερμηνεύσουν έργα για βιολί και πιάνο των Ravel, Gershwin, Debussy και άλλων συνθετών. Η ουκρανή σολίστ έχει ήδη στο βιογραφικό της αξιοζήλευτες συνεργασίες με διακεκριμένους μαέστρους και συμφωνικά σύνολα παγκοσμίου φήμης, ενώ προσκαλείται συχνά σε διάσημα φεστιβάλ. Παίζει με βιολί Antonio Stradivari του 1695.

Tετάρτη 8 Μαρτίου | 20:30

Αris Quartett

To Κουαρτέτο Aris, που φημίζεται για τις δυναμικές και εκφραστικές ερμηνείες του, μετρά περισσότερα από 10 χρόνια διαρκούς παρουσίας στα μεγαλύτερα συμφωνικά κέντρα του κόσμου και συγκαταλέγεται στα κορυφαία σχήματα μουσικής δωματίου διεθνώς. Αποτελείται από τις βιολονίστριες Anna Katharina Wildermuth και Noémi Zipperling, τον βιολίστα Caspar Vinzens και τον τσελίστα Lukas Sieber. Το ρεπερτόριό του εστιάζει στη σύγχρονη μουσική, με πολλούς συνθέτες της εποχής μας να του έχουν εμπιστευτεί την πρώτη παγκόσμια εκτέλεση έργων τους. Επίσης, τα μέλη του συνεργάζονται συχνά και με καλλιτέχνες από τον χώρο της cross over και της jazz μουσικής. Το γερμανικό σχήμα έχει στο ενεργητικό του σημαντικές βραβεύσεις, αξιόλογη δισκογραφία και τακτικές συμμετοχές σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές.

Rising Stars

To Μέγαρο Μουσικής Αθηνών είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Κέντρων Συμφωνικής Μουσικής (European Concert Hall Organisation-ΕCHO), ο οποίος συνδέει ορισμένες από τις μεγαλύτερες αίθουσες συναυλιών της Ευρώπης. Κάθε χρόνο ο Οργανισμός Κέντρων Συμφωνικής Μουσικής επιλέγει νέους καλλιτέχνες με εξαιρετική επίδοση, οι οποίοι δίνουν συναυλίες ως Rising Stars στις αίθουσες-μέλη του δικτύου ECHO. Από το 1995, μέσα από τη σειρά Rising Stars, ο ΕCHO έχει συμβάλει στην ανάδειξη νέων καλλιτεχνών.

Τιμές εισιτηρίων (για κάθε μεμονωμένη συναυλία):7 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 10 € ● 15 € 

Eισιτήρια: 210 72 82 333, megaron.gr

 

 

CLASSICAL & OPERA