«Ένα ουράνιο τόξο δυστυχώς με λιγότερα χρώματα»

Ο Βασίλης Λέκκας, δίνει τον δικό του τίτλο στη φετινή Άνοιξη και μοιράζεται μαζί μας τέσσερα τραγούδια του με αφορμή την εαρινή ισημερία

BREAKING
 

Ο Βασίλης Λέκκας, δίνει τον δικό του τίτλο στη φετινή Άνοιξη και μοιράζεται μαζί μας τέσσερα τραγούδια του με αφορμή την εαρινή ισημερία

Αυτό το Σάββατο υποδεχόμαστε και επισήμως την Άνοιξη με την εαρινή ισημερία.

Με αφορμή το ξεκίνημα της νέας εποχής, ζητήσαμε από τον Βασίλη Λέκκα να μοιραστεί μαζί μας τέσσερα τραγούδια που του φέρνουν στο νου την Άνοιξη.

«Είναι τραγούδια που έχουν ένα φως, ένα ταξίδι και μια προσμονή. Όλοι προσμένουμε μια Άνοιξη σε πολλά επίπεδα. Εσωτερική, κοινωνική. Αυτά τα τραγούδια λοιπόν έχουν μια τέτοια αίσθηση», σημειώνει στο loaded.gr ο Βασίλης Λέκκας.

Όσο για τον τίτλο που θα έδινε στη φετινή Άνοιξη; «Ένα ουράνιο τόξο δυστυχώς με λιγότερα χρώματα».

Το πρώτο τραγούδι που επιλέγει έχει τίτλο «Αυτό τ' αγέρι»

Το δεύτερο είναι από τον δίσκο «7 Ισημερινοί» και έχει τίτλο «Μεσόγειος»

Το τρίτο τραγούδι που επιλέγει ο Βασίλης Λέκκας είναι το «Το Τριαντάφυλλο» από τη Λαϊκή Αγορά του Μάνου Χατζιδάκι

Πριν λίγους μήνες κυκλοφόρησε από το Ogdoo Music Group o ολοκληρωμένος κύκλος τραγουδιών του συνθέτη Γιώργου Καζαντζή με τίτλο «Κατάρτι κι ατμός», σε ερμηνεία του Βασίλη Λέκκα.

«Η φιλία μου με τον Γιώργο Καζαντζή άρχισε τουλάχιστον 15 χρόνια πριν», σημειώνει ο Βασίλης Λέκκας. «Αυτή η φιλία έχει και καλλιτεχνικούς σταθμούς. Όλο αυτό το διάστημα είχαμε στο μυαλό μας να κάνουμε μια συνεργασία με έναν ολοκληρωμένο δίσκο.

Αυτό ήρθε από μόνο του, αβίαστα από μία ανάγκη και των δυο μας να επικοινωνήσουμε το υλικό μας. Το "Κατάρτι κι ατμός", βγήκε μέσα σε μια δύσκολη συγκυρία. Παρόλα αυτά επιμέναμε να κάνουμε έναν ολοκληρωμένο δίσκο για να μπορεί να κυκλοφορήσει και ως φυσικό προϊόν.

Το εξώφυλλο του δίσκου καθώς και το εικαστικό που αποτυπώνεται στο ένθετο, έχει φιλοτεχνήσει ο Κωστής Γεωργίου. Επίσης, έχουμε τη συμμετοχή του Γιώργου Ανδρέου ο οποίος έκανε τη μίξη και το mastering, ενώ τραγούδια έδωσαν έντεκα στιχουργοί, όσα δηλαδή είναι και τα τραγούδια του δίσκου».

Στόχος αυτά τα τραγούδια να με συνοδεύουν

«Αυτό το ωραίο παζλ των χρωμάτων και των καταθέσεων του κάθε δημιουργού έφτιαξε για εμένα αυτόν τον ιδιαίτερο δίσκο ρεπερτορίου», τονίζει ο Βασίλης Λέκκας. Στόχος μου είναι αυτά τα τραγούδια πάντα να με συνοδεύουν. Όλες οι δουλειές που έχουμε κάνει έχουν μια τέτοια στόχευση να μπορούμε δηλαδή να έχουμε επαφή με το υλικό, να μην τα τραγουδάμε και χάνονται».

Ο Βασίλης Λέκκας επιλέγει από αυτόν τον δίσκο το τραγούδι «Έλα»

Με νοιάζει το σύνολο της κοινωνίας

Ο Βασίλης Λέκκας αναφέρεται και στα σχέδια που ναυάγησαν λόγω της πανδημίας: «Σχέδια συγκεκριμένα υπήρχαν και πέρυσι και για την παρουσίαση του δίσκου και για συναυλία τα οποία όμως ανετράπησαν. Μέσα σε αυτήν την περίοδο έχουμε μείνει μόνο στις συζητήσεις αφού δεν υπάρχει κανένα φως στο τούνελ για το τι θα μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε. Αυτό που με νοιάζει όμως το σύνολο της κοινωνίας. Ο κάθε κλάδος έχει τις ιδιαιτερότητές του αλλά σαν σύνολο η κοινωνία βάλλεται και αυτό πρέπει να το έχουμε όλοι υπόψη μας. Να υπάρχει μια αίσθηση ότι ο καθένας δεν είναι μόνος του αλλά δυστυχώς ούτε μαζί είμαστε».

 

BREAKING MUSIC