«Οι LnR, έχουν την ικανότητα να μεταφέρουν τον ακροατή σε ένα άχρονο πεδίο, σε ένα ονειρικό ηχοτοπίο»

Μαθαίνουμε για το συγκρότημα των Lyre ’n’ Rhapsody μέσα από τα δικά τους λόγια

BREAKING
 

Μαθαίνουμε για το συγκρότημα των Lyre ’n’ Rhapsody μέσα από τα δικά τους λόγια

Το γυναικείο συγκρότημα Lyre ’n’ Rhapsody, εμφανίζεται στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού στις 7 Ιουλίου με την παράσταση «Το ξύπνημα της Μούσας». Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο συγκεκριμένο χώρο στο πλαίσιο του προγράμματος “Culture Is Athens / Ο πολιτισμός είναι η Αθήνα" με την υποστήριξη του ΟΠΑΝΔΑ.

Με αφορμή την παράσταση, η Αλίκη Μαρκαντωνάτου των Lyre ’n’ Rhapsody, γράφει στο loaded.gr εκ μέρους του συγκροτήματος.

«Γιατί να πάει κάποιος στην συναυλία των LnR; Τί θα ακούσει; Τί θα εισπράξει;

Οι LnR έχουν την ικανότητα να μεταφέρουν τον ακροατή σε ένα άχρονο πεδίο, σε ένα ονειρικό ηχοτοπίο, όπου το παρελθόν και το παρόν συνδιαλέγονται με ροή και φυσικότητα.

Κεντρικός άξονας είναι η Ελληνική γλώσσα, στην αρχαϊκή και παραδοσιακή της μορφή, και ο σύγχρονος λόγος. Η ποίηση διέπει όλα τα κομμάτια του ρεπερτορίου τους.

Τα σωζόμενα κομμάτια από την αρχαιότητα, τα παραδοσιακά τραγούδια και η μελοποιημένη ποίηση είναι όλα διαλεγμένα, ένα-ένα, για τον λυρισμό και την ομορφιά που φέρουν.

Τα τύμπανα, ο ήχος των χορδών της αρχαϊκής λύρας, το δοξαρι και οι γυναικείες φωνές, άλλοτε αιθέριες κι άλλοτε ως το αρχέγονο κάλεσμα γυναικών πολεμικής φυλής, είναι τα στοιχεία που αναμιγνύονται και δημιουργούν τον χαρακτηριστικό ήχο των LnR.  Ήχος που είναι δύσκολο να τον εντάξεις ως είδος, με τον όρο έθνικ να είναι ο κοντινότερος στην περιγραφή του. Ήχος, όμως, με γλυκειά δύναμη, που μπορεί και διαπερνά την κυτταρική μνήμη, ξυπνώντας την Μούσα εντός μας.

Οι ακροατές έχουν συνήθως μια βιωματική- μυσταγωγική εμπειρία όπου μετέχουν στην δημιουργία αυτού του άχρονου πεδίου».

Όλες οι λεπτομέρειες για το live ΕΔΩ

 

 

 

BREAKING MUSIC