«Ποτέ στην ιστορία δε χάθηκε η δημιουργία σε καιρούς κρίσης»

Ο Γιάννης Μήτσης, με αφορμή το νέο του δίσκο μιλάει στο loaded.gr

BREAKING
 

Ο Γιάννης Μήτσης, με αφορμή το νέο του δίσκο μιλάει στο loaded.gr

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

«Σύννεφα παντού»: Αυτός είναι ο τίτλος του νέου δίσκου του Γιάννη Μήτση, του μουσικού που αγαπήσαμε μέσα από τα Ξύλινα Σπαθιά.

Δέκα τραγούδια με τον Γιώργο Ανδρέου στην παραγωγή , τη μουσική έγραψαν ο Γιάννης Μήτσης και ο Nomik, ενώ τους στίχους υπογράφουν οι Nomik, Κώστας Φασουλάς και Μάγδα Κατσάκου. Σε δύο τραγούδια του δίσκου συμμετέχει η Κορίνα Λεγάκη.

Όπως σημειώνει και ο ίδιος στο loaded.gr, «μία ομάδα ανθρώπων έχει άλλη δυναμική από έναν δημιουργό μόνο του. Ο καθένας καταθέτει ένα κομμάτι του δυναμικού του και όλοι μαζί δρουν και αλληλοεπιδρούν απογειώνοντας το. Η ομαδική δημιουργία είναι ένα σύμπλεγμα ενεργειών, ένας κόσμος δυναμικής ισορροπίας. Από τον τεχνικό του ήχου, τους μουσικούς, τους στιχουργούς, τους συνθέτες, τους ενορχηστρωτές, τους εικαστικούς, φωτογράφους και γραφίστες, όλοι διαθέτουν τον εαυτό τους στον κοινό παρονομαστή του δημιουργικού έργου. Το έργο φεύγει από την αρχική σου ιδέα. Οι συνεργάτες σου το ταξιδεύουν σε έναν άλλον κόσμο. Τον κόσμο της δημιουργικής μας ένωσης».

Τα τραγούδια του δίσκου γράφτηκαν κατά τη διάρκεια της καραντίνας με τον Γιάννη Μήτση να τονίζει ότι «αυτή η περίοδος αποτελεί μία κρίση σε πολλά επίπεδα».

Και εξηγεί: «Δεν είναι μόνο υγειονομική και οικονομική, είναι μία κρίση κοινωνική, μία βαθιά κρίση των θεσμών, των αξιών και των κεκτημένων. Ποτέ όμως στην ιστορία δε χάθηκε η δημιουργία σε καιρούς κρίσης. Άνθρωποι χάθηκαν, αντικείμενα επίσης, περιουσίες, ζωές όπως τις γνωρίζαμε.. Όμως ο άνθρωπος ενστικτωδώς προχωράει μπροστά. Δημιουργεί και εξελίσσεται. Ξεπερνάει τα εμπόδια γιατί η ζωή αλλιώς δε μπορεί να υπάρξει».

Ο δίσκος του Γιάννη Μήτση, είναι διαθέσιμος σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες

 

 

BREAKING MUSIC