Σταύρος Σιόλας: «Η επιστροφή στους κλειστούς χώρους αποτελεί ένα στοίχημα για όλα τα θεάματα»

Με αφορμή τις εμφανίσεις τους στο club του Σταυρού του Νότου, ο Σταύρος Σιόλας και η Μάγδα Βαρούχα γράφουν στο loaded

BREAKING
 

Με αφορμή τις εμφανίσεις τους στο club του Σταυρού του Νότου, ο Σταύρος Σιόλας και η Μάγδα Βαρούχα γράφουν στο loaded

«Οι μόνοι ζευγάρια γίνονται». Αυτός είναι ο τίτλος των μουσικών παραστάσεων του Σταύρου Σιόλα και της Μάγδας Βαρούχα στο club του Σταυρό του Νότου από τις 12 Νοεμβρίου.

Αφορμή της συνεύρεσης αυτής, αποτέλεσε η συνεργασία τους στο τραγούδι «Ξέρω μια χώρα» σε στίχους του Σταύρου Σταύρου από όπου προέκυψε και ο τίτλος της παράστασης.

Πώς όμως άρχισε αυτή η συνεργασία; Και πώς είναι να επιστρέφεις σε κλειστό χώρο για live μετά από τόσους μήνες; Τις απαντήσεις δίνουν και οι δύο μέσα από το loaded.gr

Τη Μάγδα την εκτιμούσα καλλιτεχνικά αλλά δεν την γνώριζα προσωπικά. Συναντηθήκαμε πρώτη φορά στη Minos emi όπου συμφωνήσαμε να κάνουμε ένα τραγούδι μαζί κι έτσι προέκυψε το «Ξέρω μια χώρα» σε μουσική δική μου και στίχους του Σταύρου Σταύρου από όπου δανειστήκαμε και τον τίτλο της παράστασης μας «οι μόνοι ζευγάρια γίνονται». Η ιδέα να βρεθούμε μαζί επί σκηνής ανήκει στον γνωστό παραγωγό, αγαπημένο φίλο και συνεργάτη και των δυο Νίκο Μακράκη ο οποίος έχει και την καλλιτεχνική επιμέλεια της παράστασης.

Ο τίτλος αποτυπώνει την ανάγκη να βρεθούμε πάλι μαζί. Να ανακτήσουμε όλων των ειδών τις σχέσεις που έχουν πληγεί, τις ερωτικές ,τις φιλικές, τις συγγενικές, τις ανθρώπινες και αυτές που χρειάζονται για να υπάρξει μια μουσική παράσταση όπως αυτή που ετοιμάζουμε στο Σταυρό του νότου.

Η επιστροφή στους κλειστούς χώρους, παρ ότι θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, αποτελεί ένα στοίχημα για όλα τα θεάματα ως προς την ψυχολογία του κοινού, την προσέλευση αλλά και τη βιωσιμότητα των παραστάσεων. Οφείλουμε όμως στο κοινό και στους εαυτούς μας, ως καλλιτέχνες, να συνεχίσουμε να προσφέρουμε αυτό που ξέρουμε να κάνουμε καλύτερα, κόντρα στις δυσκολίες των καιρών.

Σταύρος Σιόλας

Το συναίσθημα να ξυπνάς μια μέρα και σιγά σιγά τα όνειρα σου να αποκτούν μορφή έχει αξία ανεκτίμητη και η συγκίνηση είναι λυτρωτική.

Τον Σταύρο, τον θαυμάζω και τον αγαπώ ως καλλιτεχνική προσωπικότητα πολλά χρόνια  και έχω μεγάλη χαρά γι αυτή τη συνεργασία.

Αφετηρία της παράστασης μας «Οι μόνοι ζευγάρια γίνονται», είναι το κοινό μας τραγούδι «Ξέρω μια Χώρα» σε στίχους του από το οποίο είναι εμπνευσμένος και ο τίτλος.

Θα προσπαθήσουμε να σας χαρίσουμε ένα ταξίδι με μουσικές από τις προσωπικές μας δουλειές, με σταθμό τις επιτυχίες που μας έχει χαρίσει ο Σταύρος Σιόλας, και θα οδηγηθούμε παρέα με αρκετές κοινές στιγμές - ντουέτα, σε γνωστά αγαπημένα τραγούδια, διασκευασμένα  από τον ενορχηστρωτή μας Γιάννης Δίσκο.

Η επιστροφή στους κλειστούς χώρους, παρόλο που οι συνθήκες διαφέρουν πολύ από αυτές που έχουμε συνηθίσει, αποτελεί ψυχική λύτρωση αλλά και μεγάλο στοίχημα για κάθε έναν από εμάς.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι μέσα από τις δυσκολίες, ο κόσμος έχει την ευκαιρία να ανθίσει από την αρχή.

Μάγδα Βαρούχα

Περισσότερα για τις εμφανίσεις του Σταύρου Σιόλα και της Μάγδας Βαρούχα ΕΔΩ

BREAKING MUSIC