Red Snapper: «Αξίζει να παίζεις μουσική μόνο αν εξακολουθείς να την απολαμβάνεις»

Με αφορμή τη συναυλία τους στο Fuzz, οι Βρετανοί Red Snapper, μίλησαν στο loaded - Κερδίστε προσκλήσεις

BREAKING
 

Με αφορμή τη συναυλία τους στο Fuzz, οι Βρετανοί Red Snapper, μίλησαν στο loaded - Κερδίστε προσκλήσεις

Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, οι Red Snapper ανεβαίνουν στη σκηνή του Fuzz.
 
Ιδρύθηκαν στο Λονδίνο το 1993 από τους Ali Friend (κοντραμπάσο), Richard Thair (τύμπανα) και David Ayers (κιθάρα).
 
Τρία χρόνια μετά υπέγραψαν συμβόλαιο με τη Warp Records για το ντεμπούτο άλμπουμ τους, «Prince Blimey», ενώ την επόμενη χρονιά μαζί με τους Foo Fighters, άνοιγαν τους Prodigy στην περιοδεία τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Συνεργάστηκαν με ονόματα όπως οι Bjork, David Holmes, Beth Orton, Fugees και Massive Attack, ενώ το 2002, η μπάντα ανακοινώνει τη διάλυσή της. Πέντε χρόνια μετά, η επανένωσή της, γέμισε χαρά τους θαυμαστές της.

Ποιο ήταν όμως το κίνητρο για την επανένωση και πώς επηρέασε τη μουσική τους και τη δυναμική της μπάντας;

Οι ίδιοι σημειώνουν στο loaded: «Κάναμε ένα διάλειμμα πριν από 20 χρόνια ακριβώς επειδή είχαμε εξαντληθεί από την κυκλική ρουτίνα της σύνθεσης, της προώθησης, της περιοδείας κ.λπ., αισθανόμασταν σαν να είχαμε χάσει την «αιχμή» μας.

Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα που επικεντρωθήκαμε σε άλλα πρότζεκτ, νομίζω ότι σε όλους μας έλειπε πάρα πολύ να παίζουμε μαζί, οπότε μια συνάντηση ήταν απαραίτητη.
 
Νομίζω ότι μερικές φορές ως μουσικός είναι σημαντικό να παίρνεις κάποια απόσταση από ένα project, να αξιολογήσεις τι είναι αυτό που κάνεις και γιατί το κάνεις.
 
Μια μεγάλη αλλαγή στη μπάντα όταν ξεκινήσαμε ξανά, ήταν η συνεργασία με τον σαξοφωνίστα Tom Challenger, είναι φανταστικό να παίζεις μαζί του, φέρνει μια τόσο μοναδική ενέργεια, πάθος και χιούμορ στη μπάντα και ευτυχώς παρέμεινε μαζί μας τα τελευταία χρόνια.
 
Αισθάνομαι ότι όλο και περισσότερο σήμερα ο Ali και εγώ εκτιμούμε την καλή τύχη που είχαμε με το συγκρότημα, αξίζει να παίζεις μουσική μόνο αν εξακολουθείς να την απολαμβάνεις και για εμάς αυτό έχει να κάνει με το να είμαστε μια ομάδα και με τον ενθουσιασμό και την προσδοκία να παρουσιάσουμε τις νέες μας ιδέες μπροστά στο κοινό μας.
 
Όπως και στη ζωή... δεν ξέρεις πόσο καλό είναι κάτι μέχρι να περάσεις χρόνο μακριά του».
 

Ο τελευταίος δίσκος της μπάντας, «Everybody Is Somebody» κυκλοφόρησε από τη Lo Recordings τη χρονιά που μας πέρασε, και έσπρωξε τους Βρετανούς να ξεκινήσουν άλλη μία περιοδεία· με τη στάση τους στην Αθήνα, αναμένουμε μια βραδιά γεμάτη ζωντάνια και το μοναδικό acid jazz/trip hop/funk παλμό των Red Snapper!

Το loaded.gr εξασφάλισε για εσάς διπλές προσκλήσεις. Για να τις διεκδικήσετε, επισκεφτείτε το λογαριασμό μας στο Instagram και ακολουθήστε τα βήματα!

Λεπτομέρειες για τη συναυλία ΕΔΩ

BREAKING MUSIC