Οι δωρεάν συναυλίες του Σεπτεμβρίου

Ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου φέρνει στην Αθήνα live με ελεύθερη είσοδο. Το Loaded τα συγκεντρώνει και σας τα παρουσιάζει.

BREAKING
 

Ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου φέρνει στην Αθήνα live με ελεύθερη είσοδο. Το Loaded τα συγκεντρώνει και σας τα παρουσιάζει.

 

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ο Σεπτέμβριος, φέρνει στο Ξέφωτο αλλά και στα Πανοραμικά Σκαλιά του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, μια σειρά από μεγάλες συναυλίες στο πλαίσιο της μουσικής ενότητας Parklife του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Όλες οι συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν στο Ξέφωτο, καθώς και η πλειονότητα των εκδηλώσεων του ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).                 

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου: ΓΙΑΝ ΒΑΝ και Παύλος Παυλίδης

Ο ΓΙΑΝ ΒΑΝ συνάντα στα Πανοραμικά Σκαλιά, τον Παύλο Παυλίδη με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία του mini album «Κακό Ποίημα».

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου: Lenaura, Λένα Πλάτωνος feat. Stergios T.

Η πρωτοποριακή μουσικός και συνθέτρια Λένα Πλάτωνος έρχεται στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στις 21.00 σε μια συναυλία που γεφυρώνει το χθες με το σήμερα.

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου: Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Με ένα «Ταξίδι στον Νέο Κόσμο», η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (ΚΟΑ), το ιστορικότερο ορχηστρικό μουσικό σύνολο στην Ελλάδα, μας ξεναγεί στις χαρακτηριστικές μελωδίες τόσο της Βόρειας, όσο και της Νότιας Αμερικής.

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου: May Roosevelt & Mechanimal

Τα ηλεκτρονικά ηχοτοπία της May Roosevelt, συναντούν το μηχανικά beats των Mechanimal στα Πανοραμικά Σκαλιά του ΚΠΙΣΝ για τη σειρά συναυλιών Music Escapades.

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου: The Last Drive

Με το όνομά τους να παραπέμπει στο αγαπημένο τους κοκτέιλ, με όχημα το rock’n’roll και garage punk καταβολές, το εμβληματικότερο, κατά πολλούς, γκρουπ της ελληνικής αγγλόφωνης εναλλακτικής σκηνής, έρχονται στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος.

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου: Calypso Rose

Η βασίλισσα της μουσικής calypso, McCartha Linda Sandy Lewis, διάσημη ως Calypso Rose, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, για μια συναυλία που θα μας μείνει σίγουρα αξέχαστη.

Ώρα έναρξης συναυλιών: 21:00

Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου: Παραδοσιακή Μουσική

Ένα διήμερο στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος γεμάτο μουσικές και τραγούδια με 23 μουσικά σχήματα από ολόκληρη την Ελλάδα. Περισσότεροι από 200 νέοι μουσικοί και τραγουδιστές εμπνέονται από την προσωπικότητα της Δόμνας Σαμίου και τον πολύτιμο θησαυρό που άφησε ως παρακαταθήκη.

Ώρα έναρξης: 19:30

Περισσότερες πληροφορίες : www.snfcc.org

Γεννάδειος Βιβλιοθήκη

Για πέμπτη χρονιά, από τις 18 έως τις 21 Σεπτεμβρίου στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη, θα πραγματοποιηθούν οι «Νύχτες Κλασικής Μουσικής».

Ένα ξεχωριστό  φεστιβάλ υψηλού επιπέδου, γίνεται το σημείο σύζευξης της διαπολιτιστικής κουλτούρας την οποία πρεσβεύει το Ίδρυμα Schwarz, της παράδοσης και της ιστορίας που αντιπροσωπεύει η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη και του κύρους που φέρει η υπογραφή του Ινστιτούτου Μουσικής Curtis (Curtis Institute).

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου
Piano Recital
Janice Carissa, piano
 
Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου
Vocal Recital
Elizabeth Reiter, soprano
Dennis Chmelensky, baritone
Mikael Eliasen, piano

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου
Instrumental Chamber Music
Pamela Frank, violin
Chase Park, cello
Janice Carissa, piano

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου
Farewell Concert, Mixed Chamber Music
Elizabeth Reiter, soprano 
Dennis Chmelensky, baritone
Pamela Frank, violin
Chase Park, cello
Janice Carissa, piano
Mikael Eliasen, piano

Ώρα έναρξης: 20:30

Υπάρχει το ενδεχόμενο να υπάρξουν τροποποιήσεις στο πρόγραμμα.

 

 

 

«Προσφορά» Τέχνης και αλληλεγγύης από τον Δήμο Χαλανδρίου

Το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2019 - Νύχτες Αλληλεγγύης, συνεχίζει και τον Σεπτέμβριο με δωρεάν εκδηλώσεις. Αντί εισιτηρίου, γίνεται προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

«Our Festival 5» 3-8 και 14 -15 Σεπτεμβρίου

Το Our Festival είναι ένα ιδιαιτέρως φιλόδοξο εγχείρημα, που μέχρι σήμερα έχει προσφέρει την ευκαιρία σε εκατοντάδες νέους καλλιτέχνες να παρουσιάσουν το έργο τους. Φέτος πραγματοποιείται για πέμπτη χρονιά.

Στις δράσεις του εκτός από συναυλίες, περιλαμβάνονται θεατρικές παραστάσεις, παραστάσεις χορού, σινεμά, τσίρκο, παιδικές παραστάσεις, εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους.

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου: «Nostalgias de Buenos Aires» Στέλλα Χροναίου και Evocación.

Tango Argentino: Είναι χορός; Είναι ποίηση; Είναι μουσική;Το tango είναι μια θλιμμένη σκέψη που χορεύεται, μια ανεκπλήρωτη επιθυμία που τραγουδιέται, είναι η νοσταλγία που γίνεται ήχος και στοιχειώνει το μυαλό και την καρδιά μας.

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου: Συναυλία Δημοτικής Συμφωνικής Ορχήστρας νέων Χαλανδρίου

Η Δημοτική Συμφωνική Ορχήστρα νέων Χαλανδρίου, στην πρώτη αυτόνομη παρουσία της.

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου: Κώστας Θωμαΐδης, Natalia Soledad Petsalis

Το κόκκινο νήμα. Μια μουσική ιστορία έρωτα και... ανταρσίας.

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου: Λαϊκές μουσικές αστικών κέντρων του ελλαδικού και τουρκικού χώρου, στον 20ο αιώνα.

Ώρα έναρξης παραστάσεων: 20:30

Περισσότερες πληροφορίες: www.theatrorematias.gr

 

 

Φθινοπωρινές γιορτές από τον Δήμο Αγίου Δημητρίου

Και φέτος, σημαντικοί καλλιτέχνες θα περάσουν από τον Άγιο Δημήτριο, στο πλαίσιο του φεστιβάλ που τα τελευταία χρόνια κερδίζει συνεχώς έδαφος. Συνολικά, 13 συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στον Ασύρματο.

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου: Χαΐνηδες – Κι όμως κινείται

Ερωτόκριτος του Βιτσέντζου Κορνάρου.

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου: Βιολιστές της στέγης του κόσμου

Ένα μουσικό ταξίδι από το Παρίσι στην Κωνσταντινούπολη.

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου: Ferket el anwar

Ορχήστρα αραβικής μουσικής.

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου: Επτάηχον

«Με τα φτερά του Αρχαγγέλου» Μίκης Θεοδωράκης και ποιητές από το σύνολο μουσικής δωματίου «Επτάηχον».

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου: Marian rock band. Μαρία Ανδρούτσου

Η ηθοποιός Μαρία Ανδρούτσου, στο νέο της ρόλο ως ροκ τραγουδίστρια μαζί με την μπάντα της.

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου: Θοδωρής Κοτονιάς και Σαββέρια Μαργιολά

Μουσικές με διαφορετικές «καταγωγές» και πέντε μουσικοί επί σκηνής στήνουν μια μεγάλη γιορτή.

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου: Ζιώγαλας, Πυροβολάκης, Τσάκαλος

Οι τρεις καλλιτέχνες συναντώνται σε μια μουσική παράσταση με τραγούδια από την προσωπική τους δισκογραφία αλλά και από την ελληνική παράδοση.

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου: Απόστολος Ρίζος, Μαρία Παπαγεωργίου

Σ’ ένα δωμάτιο με τον Μάνο Λοΐζο. Τα σπουδαία τραγούδια του δημιουργού μεταφέρονται σε ένα οικείο περιβάλλον όπως αυτό ενός δωματίου.

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου: Δημήτρης Μπάσης

Ο αγαπημένος λαϊκός τραγουδιστής, σε μια συναυλία με τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία και όχι μόνο.

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου: Γιάννης Αγγελάκας και 100°C

Μια ηχητική έκρηξη στην πλατεία Ασυρμάτου γεμάτη αμεσότητα, ένταση και ρυθμό.

Ώρα έναρξης παραστάσεων: 21:00

Περισσότερες πληροφορίες: https://dad.gr

 

 

Φεστιβάλ Κολωνού

Σ’ ένα μαγευτικό σημείο στην καρδιά της Αθήνας, στον καταπράσινο λόφο του Ιππίου Κολωνού, θα πρωταγωνιστήσει και φέτος η μουσική.

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου: Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας δήμου Αθηναίων με μουσική από τον ελληνικό και τον διεθνή κινηματογράφο.

11 Σεπτεμβρίου: Μπάμπης Τσέρτος

To Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής δήμου Αθηναίων, συναντά τον Μπάμπη Τσέρτο για μία μουσική διαδρομή με ρεμπέτικα, λαϊκά, και έντεχνα τραγούδια.

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου: Musicals-Soundtracks

Μουσικό ταξίδι στον παγκόσμιο κινηματογράφο με τη Συμφωνική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων.Συμμετέχουν οι σολίστ: Βανέσσα Καλκάνη (σοπράνο) και Σταύρος Σαλαμπασόπουλος (τενόρος).

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου: Νίκος Ζιώγαλας, ΚΡΑΜΑ the Band

Ο Νίκος Ζιώγαλας που ένωσε την παράδοση με την rock, γίνεται συνοδοιπόρος με τη «μουσική ματιά» των πέντε μελών των ΚΡΑΜΑ, που η ιδιαίτερη μίξη των ήχων Ανατολής και Δύσης μαγεύει το κοινό τους.

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου: Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια

Μουσική παράσταση αφιερωμένη στον Μιχάλη Γκανά με αγαπημένα τραγούδια σε στίχους του μεγάλου ποιητή. Τραγούδι: Κlaudia Delmer. Απαγγέλει ο Μιχάλης Γκανάς. Παίζουν οι Mottet.

Ώρα έναρξης: 20:30

Περισσότερες πληροφορίες: www.opanda.gr

 

 

Ιωνικές γιορτές Νέας Σμύρνης

Με ένα από τα πλούσια προγράμματα στην ιστορία του θεσμού, οι Ιωνικές γιορτές Νέας Σμύρνης δίνουν και φέτος ραντεβού. Οι συναυλίες με ελεύθερη είσοδο στις οποίες θα τηρείται σειρά προτεραιότητας είναι οι εξής:

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου: CALU CACU

Γνωστοί για τη funky-soul-latin αισθητική τους, οι Calu Cacu εμφανίζονται στη σκηνή του Άλσους Νέας Σμύρνης.

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου: Αφιέρωμα στον Σαρλ Αζναβούρ

Τραγούδια του Aznavour και αρμένικα τραγούδια θα ερμηνεύσει η καλεσμένη από την Αρμενία, ειδικά για την συγκεκριμένη παράσταση, γνωστή ερμηνεύτρια του Aznavour ELENA Yerevan, συνοδευόμενη από ντουέτο με βιολί και αρμόνιο. Απαγγέλει, η Χριστίνα Αλεξανιάν.

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου: Ζιώγαλας, Πυροβολάκης.

Μια κορυφαία συνάντηση δύο τραγουδοποιών της Μακεδονίας και της Κρήτης σε μια μουσική παράσταση που περιλαμβάνει τραγούδια από την δική τους δισκογραφία, αλλά και την ελληνική παράδοση. Συμμετέχει ο Οδυσσέας Τσάκαλος.

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου: Rock συναυλία

H Andry Lagiou από το «The Voice», έχοντας ήδη επιτύχια με το προσωπικό άλμπουμ του Mike Lepond Silent Assassins - Pawn and Prophecy που βγήκε άλμπουμ της χρονιάς (inducted to Hall of Fame), κατάφερε να μπει στα τοπ Μetal Charts.

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου: Ο σκύλος μου είναι έντεχνος

Ο Χρήστος Γεωργαλής, έπειτα από την πολυσυζητημένη sold out εμφάνισή του στη σκηνή του Σταυρού του Νότου plus έρχεται στη σκηνή του Άλσους της Νέας Σμύρνης για να μας παρουσιάσει ένα live που δίνει μία άλλη διάσταση στο καλλιτεχνικό ρεύμα που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια στην ελληνική μουσική σκηνή και ονομάζεται «έντεχνο».

Περισσότερες πληροφορίες: www.neasmyrni.gr

«Φαληρικά 2019» από τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου

«Τα Φαληρικά», έχουν γίνει θεσμός πλέον στο Παλαιό Φάληρο. Στο φετινό πρόγραμμά τους στον Μπάτη περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι εξής συναυλίες:

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου: Πάνος Κατσιμίχας, Βασίλης Καζούλης, Δημήτρης Καρράς.

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου: Ερωφίλη και Βασίλης Γισδάκης

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου: Λάκης Παπαδόπουλος, Γιάννης Μηλιώκας, Γιάννης Γιοκαρίνης, Νίκος Ζιώγαλας.

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου: Σοφία Παπάζογλου και Θοδωρής Κοτονιάς σε τραγούδια του Μανώλη Ρασούλη.

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου: Γιώτα Νέγκα

Ώρα έναρξης: 20:30

Περισσότερες πληροφορίες: www.palaiofaliro.gr

Δήμος Ζωγράφου: Τραγούδια «επί σκηνής»

Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, η Μελίνα Τανάγρη θα τραγουδήσει στην τελετή λήξης των 33ων Πανελλήνιων Θεατρικών Αγώνων Ερασιτεχνικών Θιάσων του Δήμου Ζωγράφου.

Επιλεγμένα τραγούδια από το θέατρο αλλά κυρίως τη θεατρικότητα στο τραγούδι, αναδεικνύει αυτή η μουσική παράσταση.

Πλήκτρα: Ευαγγελία Μαυρίδου

Ώρα έναρξης: 21:00

 

BREAKING MUSIC