Ενα ζεστό βράδυ του Αυγούστου στον Πειραιά με τον Μίλτο Πασχαλίδη

 
REVIEWS

Στο Βεάκειο βρέθηκε για ένα live ο Μίλτος Πασχαλίδης, το βράδυ της Δευτέρας 26 Αυγούστου, στο πλαίσιο της φετινής του περιοδείας.

Και παρά τη δύσκολη ημερομηνία, με πολύ κόσμο να βρίσκεται ακόμη σε διακοπές ή να έχει μόλις επιστρέψει «στεγνός» μετά τα έξοδα του καλοκαιριού, το θέατρο γέμισε λίγο μετά τις 9.30. Και ο Μίλτος βρέθηκε να παίζει, για περίπου 3 ώρες, μπροστά σε ένα πολύ θερμό κοινό, που τραγουδούσε μαζί του, χειροκροτούσε αδιάκοπα, γελούσε με τα αστεία που έλεγε ο ίδιος από σκηνής, έκανε παραγγελιές και γενικά συμμετείχε με θέρμη, δείχνοντας άμεσα την αγάπη του στον τραγουδοποιό.

Μαζί του όπως πάντα η πολύ καλή μπάντα του (ανάμεσά τους και ο Θύμιος Παπαδόπουλος στα πνευστά), ενώ εντύπωση έκανε η νεαρή μουσικός και ερμηνεύτρια Νίκη Γρανά. Το πρόγραμμα πλουσιότατο – ακούστηκαν περισσότερα από 40 τραγούδια, από ολόκληρη τη δισκογραφία του, δικές του συνθέσεις (Στα Είπα ‘Όλα, Παραμύθι Με Λυπημένο Τέλος, Βαριές Κουβέντες, Βυθισμένες ‘Αγκυρες, Κακές Συνήθειες, Περσείδες κλπ.), ένα μικρό αφιέρωμα στον στίχο του Μάνου Ελευθερίου (Ποιος Τη Ζωή Μου, Στα Χρόνια Της Υπομονής, Μαλαματένια Λόγια κλπ.), τραγούδια από το δίδυμο των Μάριου Τόκα – ‘Αλκη Αλκαίου (Κλόουν, Στις Ξερολιθιές κλπ.), παραδοσιακά αλλά και τραγούδια από την πιο σύγχρονη γενιά τραγουδοποιών (Φοίβος Δεληβοριάς, Θανάσης Παπακωνσταντίνου), ενώ η βραδιά έκλεισε με τον «Ερωτόκριτο».

Λίγο η αμεσότητα και το έξυπνο χιούμορ του Μίλτου, λίγο τα καλά τραγούδια, λίγο η υπέροχη θέα από το Βεάκειο, λίγο ο κόσμος που κουβαλούσε ακόμη μαζί του το καλοκαίρι, περάσαμε πολύ ωραία, ένα ζεστό βράδυ του Αυγούστου στον Πειραιά…

REVIEWS