Classical & Opera

Ο «τέταρτος τενόρος» μας φέρνει τις ωραιότερες άριες και ντουέτα

CLASSICAL & OPERA

__ Ημερομηνία

22/11/2019


__ Χώρος

Christmas Theater

 Λεωφόρος Βεΐκου 137, Αθήνα


__ Εισιτήρια

Από 23 έως 80 ευρώ

 

Ο Αργεντινός José Cura (Χοσέ Κούρα), έρχεται στο Christmas Theater την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου.

Το 2002 στο Ηρώδειο, έδωσε ένα ρεσιτάλ ερμηνείας που όσοι το παρακολούθησαν  το θυμούνται ακόμα. Ο Πλάθιντο Ντομίνκο τον έχρισε διάδοχό του όταν το 1997 διηύθυνε την ορχήστρα ώστε ο νεαρός τότε τενόρος José Cura να ερμηνεύσει μοναδικά άριες του Πουτσίνι, ανάμεσά τους και την υπέροχη «Nessun Dorma».

Εκτός της πλούσιας δισκογραφίας του με κλασική μουσική, ιδιαίτερη επιτυχία έχουν και οι δισκογραφικές συνεργασίες του – σε τραγουδιστικά ντουέτα σύγχρονης μουσικής – με κορυφαίες σοπράνο της εποχής μας, όπως η Βρετανίδα Σάρα Μπράιτμαν (π.χ. Just show me how to love you, Τhere for me) και η Πολωνή Εύα Μαλάς-Γκοντλέβσκα (π,χ, Song of love, EmOcean).

Οι Times του Λονδίνου τον ονόμασαν «Ο τέταρτος τενόρος» μετά από τους τρεις διάσημους τενόρους του 20ου αιώνα: Πλάθιντο Ντομίνγκο, Λουτσιάνο Παβαρότι και Χοσέ Καρέρας.

Ο José Cura επιστρέφει στην Αθήνα για μια Χριστουγεννιάτικη συναυλία στο Christmas Theater την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα των Μότσαρτ, Βέρντι, Μπιζέ, Πουτσίνι κ.α. Μαζί του συμπράττει η Συμφωνική ορχήστρα Τσαϊκόφσκι υπό την διεύθυνση του Δαυίδ Ντελισάντι.

Ώρα έναρξης: 20:30

CLASSICAL & OPERA