Η Κέλτικη μουσική δεν είναι μόνο παραμυθένια τοπία και ξωτικά

Και αυτό έρχεται να αποδείξει το Φεστιβάλ Κέλτικης Μουσικής Αθηνών που θα πραγματοποιηθεί στις 27,28,29 και 30 Σεπτεμβρίου στη μουσική σκηνή «1002 Νύχτες».

BREAKING
 

Και αυτό έρχεται να αποδείξει το Φεστιβάλ Κέλτικης Μουσικής Αθηνών που θα πραγματοποιηθεί στις 27,28,29 και 30 Σεπτεμβρίου στη μουσική σκηνή «1002 Νύχτες».

Μουσική με σχήματα από όλη την Ελλάδα , Κέλτικες ιστορίες για ενήλικες, παραμυθοτράγουδα για παιδιά, σεμινάριο Ιρλανδικού Χορού και μια μοναδική συναυλία με τον κορυφαίο της Ιρλανδικής παραδοσιακής μουσικής Andy Irvine.

Η ομάδα διοργάνωσης του Κέλτικου Φεστιβάλ Αθηνών επιστρέφει και φέτος για να μοιραστεί ακόμα μια φορά την αγάπη της για τον κέλτικο πολιτισμό. Στόχος της διοργάνωσης, η επαφή των ανθρώπων (καλλιτεχνών και θεατών- ακροατών) που είναι λάτρεις αυτής της κουλτούρας.

Όχημα γι’ αυτή τη μύηση, οι μελωδίες και οι στίχοι των τραγουδιών, τα παράξενα μουσικά όργανα, τα παραδοσιακά παραμύθια και οι χοροί που θα πλημμυρήσουν τη μουσική σκηνή «1002 Νύχτες» το τελευταίο τετραήμερο του Σεπτέμβρη.

Κορυφαία εκδήλωση του Φεστιβάλ η συναυλία του τραγουδοποιού Andy Irvine, που τιμήθηκε πέρσι στα Folk Music Awards για τη συνολική του προσφορά στην παραδοσιακή μουσική!

Η σχέση του με την Ελλάδα είναι πολύ ξεχωριστή, καθώς είναι ο κύριος υπεύθυνος για την επικράτηση του «Ιρλανδικού Μπουζουκιού» (Irish Bouzouki - όργανο βασισμένο στο τετράχορδο μπουζούκι) στη διεθνή κέλτικη μουσική παράδοση.

Έχει υπάρξει μέλος των συγκροτημάτων  Sweeny’s Men, Patrick Street, Planxty και Mozaic, ενώ εξακολουθεί, 50 χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση, να δημιουργεί και να ξαφνιάζει με τη φρεσκάδα των τραγουδιών του!

Θα εμφανιστούν τα συγκροτήματα: Iernis (Αθήνα), Noriana (Αθήνα), Sòlastas (Αθήνα), Tir Fada (Θεσσαλονίκη), TreesCelts Medieval (Βόλος)

Guest band: Plump Buck Mulligan (Πειραιάς)

Θα εμφανιστεί, επίσης, η Curfá Gaelic Nordic Choir, η αφηγήτρια παραμυθιών Σοφηλία Τσορτέκη και η χορεύτρια Irish Step Dancing Kate Sheehan.

Ώρες Έναρξης:

Παρασκευή 27/09 και Σάββατο 28/09: 19:00

Κυριακή 30/09: 12:00 Music Celtic Fairytales by Tir Fada.

Εμφανίσεις μουσικών συγκροτημάτων: 19:00

Δευτέρα 31/09: 21:00 Συναυλία Andy Irvine

BREAKING MUSIC