Τη ζήσαμε λοιπόν την Ταράτσα του Φοίβου

 
REVIEWS

Και την ευχαριστηθήκαμε, τρία χρόνια τώρα.

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Νομίζω πως μετά από χρόνια θα μπορούμε να θυμόμαστε την Ταράτσα του Φοίβου σαν κάτι μαγικό, σαν κάτι μοναδικό. Σαν κάτι που κατάφερε να δημιουργήσει κατάσταση στο ελληνικό τραγούδι και στη βραδινή διασκέδαση.

Ο Φοίβος έλεγε στην αρχή πως ήθελε να αναβιώσει τα παλιά αναψυκτήρια, τη Μάντρα του Αττίκ. Νομίζω πως το κατάφερε.

«Η Μάνδρα ή Μάντρα του Αττίκ, ήταν ένας καλλιτεχνικός όμιλος που περιελάμβανε τραγουδιστές και άλλους αυτοσχέδιους παρουσιαστές, μίμους κλπ με διάφορες και πολλές δημόσιες εμφανίσεις και εκδηλώσεις στην Αθήνα, του οποίου την καλλιτεχνική διεύθυνση είχε ο Κλέων Τριανταφύλλου γνωστότερος ως Αττίκ, ο οποίος εκτελούσε και χρέη κομπέρ», διαβάζουμε σχετικά. Δεκαετία του 30. «Η Μάνδρα του Αττίκ διαλύθηκε μετά τον θάνατο του Αττίκ το 1944. Πολλοί καλλιτέχνες προσπάθησαν ανεπιτυχώς να δημιουργήσουν παρόμοια συγκροτήματα». Τρία χρόνια λοιπόν τώρα ο Φοίβος τα κατάφερε.

Χθες στην Ταράτσα δεν έπεφτε καρφίτσα. Γεμάτος ασφυκτικά ο χώρος, όλοι ήθελαν να βρίσκονται στην τελευταία βραδιά. Γι αυτό και υπήρχε φουλ συγκίνηση. Και με πολλές εκπλήξεις, από την Ελένη Δήμου έως των Κωστή Μαραβέγια.

Τώρα η φάση είναι «περιμένοντας την επόμενη ιδέα του Φοίβου». Θα τη δούμε το χειμώνα, είμαι βέβαιος. Οπως είμαι βέβαιος, καλά να είμαστε και καλά να είναι και ο Φοίβος, πως θα την ξαναδούμε την Ταράτσα στο μέλλον. Σε καμιά δεκαετία θα χρειάζεται πάλι μία νέα ταράτσα. Ραντεβού τότε.

Α, να μην ξεχάσω τον Θανάση Αλευρά. Τι ταλέντο ο άνθρωπος... 

REVIEWS