Υπόγεια Ρεύματα – Λευκή Συμφωνία: Τι πιστεύει ο ένας για τον άλλο;

Με αφορμή την συναυλία τους στο Κύτταρο στις 4 Οκτωβρίου, οι δύο ιστορικές μπάντες γράφουν στο Loaded.gr για την συνεργασία τους.

BREAKING
 

Με αφορμή την συναυλία τους στο Κύτταρο στις 4 Οκτωβρίου, οι δύο ιστορικές μπάντες γράφουν στο Loaded.gr για την συνεργασία τους.

Ο Θοδωρής Δημητρίου από τη Λευκή Συμφωνία για τα Υπόγεια Ρεύματα

«Τα Υπόγεια Ρεύματα είναι ένα από τα κορυφαία συγκροτήματα της σκηνής μας. Ένα από αυτά  που έχουν συνδράμει με τα τραγούδια τους  που έχουν διαχρονική αξία και ταυτόχρονα με την συνεχή και συνεπή τους στάση και πορεία στην θεμελίωση τόσο της δικής τους προσφοράς  στη σκηνή όσο και του ελληνόφωνου ροκ στις συνειδήσεις και τις καρδιές των ακροατών. Πάνω σε αυτή την ισχυρή στιχουργική και συνθετική βάση  συνεχίζουν να γράφουν από την αρχή της πορείας τους  τραγούδια σε πολύ υψηλό επίπεδο και να εξελίσσουν τον ήχο τους.

Το γκρουπ έχει έναν ακόμα τρόπο να προσφέρει στην ελληνική μουσική δημιουργία με συνεργασίες με καλλιτέχνες τόσο από την ροκ σκηνή όσο και από τον έντεχνο χώρο ανοίγοντας τους ορίζοντές του και δείχνοντας έναν δρόμο που διευρύνει τα όρια της έμπνευσης και της καλλιτεχνικής προσφοράς. Τα τελευταία χρόνια πάνω σε σχήμα power trio με δυνατό μπάσο από τον Νίκο και τύμπανα από τον Τάσο και την κιθάρα με σχήματα και ακόρντα να πλέκει ρυθμούς και ατμόσφαιρες κάτω από τη φωνή του Γρηγόρη.

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές, συναισθηματικές  και ξεχωριστές του ελληνικού ροκ. Οι στίχοι τους μιλούν κατευθείαν στη καρδιά και τα μηνύματά τους ανάβουν μία φωτιά και την κρατούν αναμμένη στη ψυχή».

 

Υπόγεια Ρεύματα για Λευκή Συμφωνία

«Τότε ΤΟΥΣ ΖΗΛΕΥΑΜΕ!!! που σηκώθηκαν μια παρέα και πήγαν στην Ευρώπη και έπαιζαν τη μουσική τους σε πιο ευήκοα ώτα!! Τώρα είναι πολύ μεγάλη η χαρά μας που θα βρεθούμε επί σκηνής με τη Λευκή Συμφωνία, ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα της σκηνής. Από το ξεκίνημα τους κατά τη δεκαετία του ’80 αλλά και στις αρχές των ‘90s  διαμόρφωσαν και έβαλαν ψηλά τον πήχη στην αισθητική της ελληνικής ροκ σκηνής.

Η επίκαιρη ματιά τους, ο εκρηκτικός ήχος τους αλλά και η εξωστρέφεια τους κέρδισαν ένα πολύ μεγαλύτερο κοινό βοηθώντας στην έκρηξη του ελληνόφωνου ροκ. Χαιρόμαστε πολύ που επέστρεψαν τόσο δυναμικά με ακόμα περισσότερη φλόγα και γκάζια, δίχως να έχουν χάσει ίχνος από την ποιότητά τους, αλλά και το σεβασμό που πάντοτε που είχαν στο κοινό, τη σκηνή και όσους την αποτελούσαν. Μοιάζει σα να μη σταμάτησαν ποτέ.

Κι όλα τα παραπάνω αποδεικνύονται από την αγάπη του κοινού που τους αγκάλιασε ξανά σα να μην πέρασε μια μέρα. Για τα συγκροτήματα της γενιάς μας ήταν σαν το ξάδελφο που είναι σχεδόν συνομήλικος αλλά αρκετά μεγαλύτερος για να μας μπάζει στα κόλπα. Σήμερα είναι συνταξιδιώτες και φίλοι και ελπίζουμε να είμαστε γεροί και να βρισκόμαστε στα στέκια μας.

Περισσότερα για την συναυλία ΕΔΩ:

BREAKING MUSIC