Ακόμα προσπαθούμε να καταλάβουμε τι μας είπε ο Ζωρζ Πιλαλί - Οι νικητές του διαγωνισμού

Ο ανατρεπτικός καλλιτέχνης λίγο πριν παίξει στο Gagarin μίλησε στο Loaded.gr και ήταν, ως συνήθως, απολαυστικός.

BREAKING
 

Ο ανατρεπτικός καλλιτέχνης λίγο πριν παίξει στο Gagarin μίλησε στο Loaded.gr και ήταν, ως συνήθως, απολαυστικός.

Συμφωνήσαμε μαζί του το εξής: Να του κάνουμε 10 περίεργες ερωτήσεις και αυτός να απαντήσει με όποιο τρόπο θέλει. Αφορμή για την κουβέντα η παράστασή του «Οχλοδοξία», στο Gagarin, το Σάββατο 12 Οκτώβρη.

Μετά τη συμφωνία μας λοιπόν προέκυψε η παρακάτω, ανατρεπτική, συνέντευξη.

1) Είναι η Ελλάδα η καλύτερη χώρα του κόσμου;
Ανίερος χώρος κοιμητηρίου. Απόκοσμον συναπάντημα μεταφυσικών συνευρέσεων και συναναστροφών αλλόκοσμων τωόντι εκτοπλασμάτων.

2) «Επιτυχία είναι να πηγαίνεις από τη μια αποτυχία στην άλλη χωρίς να χάνεις τον ενθουσιασμό σου» είχε πει ο Winston Churchill...
Το απόφθεγμα του Ουίνστον Τσώρτσιλ προσομοιάζει περισσότερο μ' εκείνα που κοσμούν χαρτοπαικτικές λέσχες και άλλα «ευαγή ιδρύματα» παρά σε ό,τι αφορούν άλλες δραστηριότητες. «Στην προαίρεσιν της τύχης τέχνη καμία σπουδαία δεν αφήνεται». Ζωρζ Πιλαλί.
Μην εμπιστεύεστε την κρίσην των φιλοσόφων άνευ χαρτοφυλακίου τέχνης και επιστήμης. Τα λεγόμενά τους θα είναι ξακουστά και σπανίως δε προφητικά.

3) Δημιουργούν τα χρήματα την απόλυτη ευτυχία;
Η ευτυχία του βλακός η δική σου δυστυχία, ο πλούτος του η φτώχεια σου. Και επειδή όλοι κάπου χάνουμε σε ευφυΐα, χρήμα και ευτυχία αναπολούμε ζωηρώς και αορίστως μελλοντικές πράξεις και επιτεύγματα των εξαίρετων τυχάρπαστων ημών ιδιοτήτων.

4) Μπαίνουν διαχωριστικά όρια στη μουσική, στις μουσικές;
Ένστικτο – Παιδεία - Αρετή - Διάνοια. Ακόμη κι όταν το άτομο υστερεί σε ταλέντο η ευφυΐα δύναται να το δημιουργήσει. Η τέχνη αποκαλύπτεται στους ποιητές και ανακαλύπτεται από τούς φιλότεχνους. Υπάρχουν στην τέχνη φυσικά όρια που δεν δύνανται να αλλάξουν.

5) Τελικά βρισκόμαστε σε κατάσταση «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα»;
Αυτοσχεδιάστε παρακαλώ. Η χώρα του αυτοσχεδιασμού.

6) Φοβάσαι τους Τούρκους μήπως;
Ανέκαθεν το πρόβλημα των σύγχρονων Τούρκων και Ελλήνων υπήρξαν οι φιλόθρησκοι. Την προσοχήν σας συνιστώ στον δούρειο οίκτο.

7) Πες μας την άποψή σου για την ταινία του Γαβρά για τον Βαρουφάκη...
Δεν έχω ιδίαν γνώμην, δεν έχω δει την ταινία.

8) Αγαπά ο Θεός τον κλέφτη, αγαπά και τον νοικοκύρη...
Μπορεί ο θεός της μπετονιέρας να χάλασε τελευταίως το χαρμάνι αλλά ελπίζουμε να κονομήσουμε στο μέλλον διότι ως γνωστόν και οι θεοί σφάλλουν.

9) Υπάρχει κάτι στη μουσική σου πορεία για το οποίο μετάνιωσες φρικτά;
Παραμένω αμαθής και ως εκ τούτου αμετανόητος.

10) Εχει, τελικά, η ζωή γυρίσματα;
Τσάμικο, Φοξ τροτ, σουίνγκ, καρσιλαμά, ζεϊμπέκικο, ροκ εντ ρόλος, απ' όλα τα χορευτικά γυρίσματα διαθέτει το χοροδιδασκαλείον «η ζωή».

Ήταν, όπως διαπιστώσατε κι εσείς, μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση. Αναμένεται ένας μικρός χαμούλης και στο Gagarin. Τίποτε δεν θα μείνει όρθιο.

Πληροφορίες για τη συναυλία και αγορά εισιτηρίων κατευθείαν από το Loaded.gr ΕΔΩ.

___________________

Υπάρχουν όμως και τρεις νικητές οι οποίοι κερδίζουν από μία διπλή πρόσκληση για τις 12 Οκτωβρίου και τα ονόματά τους θα βρίσκονται στο Gagarin:

Πάνος Πουλίζος, Σταύρος Γεννίτσαρης, Αθανάσιος Μαστρογεωργίου.
 

Οι φωτογραφίες προέρχονται από τη σελίδα του στο facebook. 

BREAKING MUSIC