Export Music

Η «πρωτοπόρα μουσική γεννήτρια» έρχεται στην Αθήνα

EXPORT MUSIC

__ Ημερομηνία


__ Χώρος

Afrikana Jazz Club

  Ιεροφαντών 13, Αθήνα


__ Εισιτήρια

 

Οι Van der Graaf Generator, ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα της βρετανικής και όχι μόνο progressive rock σκηνής, έρχονται στην Αθήνα για μια και μοναδική συναυλία στο Piraeus (117) Academy το Σάββατο 28 Μαρτίου.

Οι Van der Graaf Generator του 2020 είναι οι Peter Hammill (φωνή, κιθάρα, πλήκτρα), Hugh Banton (όργανο, μπάσο) και Guy Evans (τύμπανα, κρουστά), δηλαδή τα τρία ιδρυτικά μέλη της μπάντας που συνεχίζουν απτόητα και δημιουργικά.

Σκοτεινότεροι στο στίχο και πιο άγριοι σε σύγκριση με άλλες μπάντες της εποχής τους, οι VdGG έγιναν κυρίως γνωστοί για την εξαιρετική progressive αισθητική τους, τις πολύ πυκνές συνθέσεις και τις απροσδόκητες ενορχηστρώσεις των τραγουδιών τους, που καταγράφηκαν σε έξι άλμπουμ μεταξύ '69 και '76, με την ετικέτα της Charisma. Στα live τους τα κιθαριστικά σόλο ήταν η εξαίρεση και στην ατμόσφαιρα κυριαρχούσαν η μοναδική φωνή του Hammill, το σαξόφωνο του Jackson και τα μοναδικά σόλο του Banton στο όργανο.

 Οι ίδιοι δήλωσαν για αυτήν την περιοδεία στο loudersound:

«Να 'μαστε και πάλι εδώ. Πενήντα χρόνια μετά την κυκλοφορία του The Least We Can Do Is Wave To Each Other. Πόσο συναρπαστικό και τρομακτικό ταυτόχρονα είναι ότι θα ξαναμπούμε στο ένδοξο χάος των ζωντανών εμφανίσεων των Van der Graaf Generator», είπε ο Peter Hammill.

Ο Hugh Banton πρόσθεσε: «Ήρθε η ώρα να αφήσω στην άκρη τον κομπιουτεράκια και να ξαναβάλω πίσω στη θέση του τον μουσικό, εκεί στα αριστερά της σκηνής»... «περιμένω με μεγάλη ανυπομονησία να ανακαλύψω το νέο ηχητικό σύμπαν που επιφυλάσσουν σε όλους μας οι Van der Graaf Generator του 2020».

 Και ο Guy Evans σχολίασε: «Σίγουρα το γεγονός ότι τα ντραμς έλιωσαν στο τελευταίο sound check των VdGG έδωσε τροφή για σκέψη. Ευτυχώς, και τα ντραμς και ο ντράμερ έχουν επανέλθει πλήρως. Είμαι πανέτοιμος για αυτό που πρόκειται να συμβεί

Οι τιμές της Α' φάσης προπώλησης θα ισχύουν έως και τη Δευτέρα 16 Μαρτίου

EXPORT MUSIC