Import Music

Ο Λουκιανός των παιδιών

IMPORT MUSIC

__ Ημερομηνία

14/12/2019


__ Χώρος

Μέγαρο Μουσικής

 Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας


__ Εισιτήρια

10 και 15 ευρώ

 

Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, ανεβαίνει στο Μέγαρο Μουσικής μια μουσικοθεατρική παράσταση με τραγούδια του Λουκιανού Κηλαηδόνη.

Τα τραγούδια του Λουκιανού Κηλαηδόνη δεν γνωρίζουν ηλικίες. Κατοικούν το ίδιο καλά στον κόσμο των σημερινών παιδιών και στις παρέες των μεγάλων. Ο όμορφος καουμπόι από την Κυψέλη, με όπλο τη μουσική του, στόχευσε στα πιο τρυφερά μας συναισθήματα και εγκαταστάθηκε για πάντα στην καρδιά μας.

Η Άννα Βαγενά και ο Γιάννης Καλατζόπουλος σκηνοθετούν τον «Λουκιανό των παιδιών», ανεβάζοντας στη σκηνή της Αίθουσας Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στις 4:30 το απόγευμα, μια απίθανη καλλιτεχνική παρέα, που ερμηνεύει τραγούδια από το «Αχ, πατρίδα μου γλυκιά» και από τη θεατρική παράσταση «Φίνο Ριριλίνο».

Στην παράσταση συμμετέχουν οι ηθοποιοί Αντώνης Λουδάρος, Χριστίνα Τσάφου, Γιάννης Καλατζόπουλος, Αργύρης Παυλίδης και Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος καθώς και οι τραγουδιστές Δώρος Δημοσθένους και Μαρία Κηλαηδόνη σε τραγούδια από όλες τις δισκογραφικές δουλειές του Λουκιανού που απευθύνονται σε ενήλικες, αλλά αγαπήθηκαν πολύ από τρεις γενιές παιδιών («Τζιν τζιν», «Είμαι ένας φτωχός και μόνος καουμπόι» κ.ά.).

Τους πλαισιώνει εξαμελής ορχήστρα που διευθύνει ο Βασίλης Γκίνος. Η επιμέλεια των σκηνικών και των κοστουμιών είναι του Αντώνη Χαλκιά. Τους φωτισμούς σχεδίασε ο Αντώνης Παναγιωτόπουλος. Στον ήχο, ο Μιχάλης Αλεξάκης. Η επιλογή υλικού από το αρχείο του Λ. Κηλαηδόνη έγινε από την Άννα Βαγενά και την Αφροδίτη Δασκαλάκη.

Επάνω, από αριστερά προς δεξιά): Νικορέστης Χανιωτάκης, Αντώνης Λουδάρος, Χριστίνα Τσάφου, Γιάννης Καλατζόπουλος, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος.

(Κάτω, από αριστερά προς δεξιά): Αργύρης Παυλίδης, Δέσποινα Γιώτη.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του δημοφιλούς κύκλου Το Μέγαρο των παιδιών και αποτελεί συμπαραγωγή του Χώρου Θεάματος Μεταξουργείο και του ΜΜΑ.

Εισιτήρια ΕΔΩ:

 

IMPORT MUSIC