Christmas songs: Αντέχετε λίγο ακόμα;

 
OPINIONS

Τελικά μήπως ψάχνουμε ευκαιρία να ξυπνήσει από μέσα μας ο Γκριντς;

Αφροδίτη Παπακαλού

Προπαραμονή Χριστουγέννων κάπου στα βορειοανατολικά προάστια για αναγκαία επίσκεψη σε δημόσια υπηρεσία. Μετά από μία ώρα που –ως εκ θαύματος – κύλησε ομαλά, αυτό που σίγουρα χρειάζεται κάποιος είναι μία γερή δόση από χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Και ενώ προσπαθείς να ανακαλύψεις από πού προέρχεται η φωνή, της Mariah, της Kylie, της Ariana, της Δέσποινας (έχουμε και εμείς Christmas songs), ξαφνικά συνειδητοποιείς ότι δεν ακούγεται από το αυτοκίνητο που είναι σταματημένο στο φανάρι ντυμένο Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Donder, Blitzen ίσως και Rudolph – τι μόδα και αυτή, αλλά από μεγάφωνα που ο δήμος έχει τοποθετήσει κατά μήκος μεγάλης λεωφόρου.

Και κάπως έτσι στήνεται το ιδανικό χριστουγεννιάτικο σκηνικό ανάμεσα σε κορναρίσματα, φωνές και γιορτινές μελωδίες. Εννοείται ότι οι μικρές δόσεις είναι καλοδεχούμενες και ενίοτε απαραίτητες για να μπούμε σε mood. Παρ’ όλα αυτά σημειώστε: δρόμοι, εστιατόρια, bar, καταστήματα, super market, γυμναστήριο (σε μικρές δόσεις), στον φούρνο, στην αναμονή στον γιατρό, σε τηλεφωνική αναμονή…….(εδώ συμπληρώνετε ό,τι άλλο παραλείψαμε).

Christmas songs everywhere!

Και επειδή ορισμένοι θα πουν ότι ψάχνουμε ευκαιρία να ξυπνήσει από μέσα μας ο Γκριντς λίγες ώρες πριν τα Χριστούγεννα, παραδέχομαι πως ενθουσιάστηκα όταν διάβασα ότι το «Last Christmas» με αφορμή τη συμπλήρωση 35 χρόνων του κυκλοφορεί σε συλλεκτικό 7ιντσο δίσκο σε λευκό βινύλιο, στη μνήμη του George Michael.

Santa ακούς;

 

OPINIONS