Export Music

Σκοτεινό και θορυβώδες rock n’ roll

EXPORT MUSIC

__ Ημερομηνία

17/01/2020


__ Χώρος

Temple Athens

 Ιάκχου 17


__ Εισιτήρια

12 και 15 ευρώ

 

Οι New Candys έρχονται στο Temple την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου

«Μια μπάντα που διατηρεί το πνεύμα των The Velvet Underground, κάνει ένα πέρασμα απ’ τους The Jesus And Mary Chain και καταλήγει στους Black Rebel Motorcycle Club». Αυτό γράφει ένας σχολιαστής στο YouTube για τους New Candys και δεν θα μπορούσε να έχει περισσότερο δίκαιο.

Πρόκειται για μία τετραμελή μπάντα που δημιουργήθηκε στη Βενετία το 2008. Όλα ξεκίνησαν από τον Fernando Nuti (φωνή, κιθάρα, σιτάρ) και τον Dario Lucchesi (ντράμερ).

Μετά από μία σειρά καθοριστικών ηχογραφήσεων για το ύφος της μπάντας, το 2012 κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ Stars Reach The Abyss. Η παραγωγή του άλμπουμ έγινε από πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους, επιτρέποντας στην μπάντα να ξεδιπλώσει όλο το εύρος της μουσικής της ταυτότητας. Το mastering έγινε από τον Jon Astley, γνωστό από τις συνεργασίες του με τους The Who, τον Eric Clapton, τους Stereophonics και άλλους πολλούς.

Με αυτό το άλμπουμ οι Ιταλοί εξασφάλισαν και μια συνεργασία με το ιστορικό λονδρέζικο label Fuzz Club Records. Πρόκειται για ένα label από το οποίο έχουν περάσει μπάντες όπως οι A Place To Bury Strangers, οι The Black Angels, οι The Underground Youth, αλλά και οι Έλληνες Acid Baby Jesus.

Τα δύο επόμενα άλμπουμ κυκλοφόρησαν από το ίδιο label το 2015 και το 2017, με τίτλους New Candys As Medicine και Bleeding Magenta αντίστοιχα. Τα πράγματα πήγαιναν όλο και καλύτερα.  Οι Primal Scream παίνευαν το ταλέντο της μπάντας. Οι προτάσεις για support σε καλλιτέχνες όπως οι Savages, οι Slowdive, οι The Brian Jonestown Massacre και οι The Vaccines έρχονταν η μία πίσω από την άλλη.

Αυτή τη στιγμή οι New Candys αποτελούνται από ένα ανανεωμένο lineup, με τον Alessandro Boschiero στο μπάσο και τον Andrea Volpato στην κιθάρα. Τον Ιούνιο του 2018 εμφανίστηκαν στο γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό KEXP στο Seattle, εδραιώνοντας τη φήμη τους και στην Αμερική. Το Σεπτέμβριο του 2019 έκαναν μία κοινή περιοδεία με τους The Warlocks και τους The Dandy Warhols. Και τον Ιανουάριο έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

9:00 μ.μ.:Doors open
9:30 μ.μ.:Nellcotes
10:30 μ.μ.:New Candys

 

EXPORT MUSIC