Ιδού λοιπόν το «What s Goin On» του Royce da 5’9” (τι δίσκος είναι αυτός...)

 
OPINIONS

Το νέο άλμπουμ του ράπερ από το Ντιτρόιτ, το «The Allegory», είναι ένα σπουδαίο μαύρο άλμπουμ...

Δημήτρης Κανελλόπουλος

«What's Goin On» βέβαια δεν μπορεί να βγει στην εποχή μας, ούτε και Marvin Gay σύμφωνοι, αλλά αντιστοιχίες υπάρχουν πάντοτε. Τηρουμένων λοιπόν των αναλογιών, την έκπληξη που θα ένιωσαν οι τότε ακροατές με ένα δίσκο όπως το «What's Goin On», μπορούμε κι εμείς να πούμε κάτι αντίστοιχο με το 8ο άλμπουμ (βετεράνος και αυτός) του Royce da 5’9”. Εντάξει, μην ξεχνάτε και σε ποια εποχή ζούμε, έτσι; Είναι πιο γρήγορη, πιο άμεση, ίσως και πιο ρηχή όπως θα έλεγαν κάποιοι.

Το «The Allegory» με κινηματογραφικό χιπ χοπ, με πολιτικά μηνύματα και φοβερά samples, με old school στοιχεία αλλά και σύγχρονη παραγωγή, είναι το πρώτο σπουδαίο άλμπουμ για το 2020. Είναι επιπέδου περσινού Tyler The Creator. Ηδη παίρνει θέση για τη λίστα με τα άλμπουμ της χρονιάς. «Royce is Spike Lee with this album» έγραψε ένα αμερικάνικο site.

Και το απίστευτο της υπόθεσης; Ο Royce da 5’9” έχει επηρεαστεί από την «Αλληγορία του Σπηλαίου» του Πλάτωνα!

Στο κομμάτι Perspective του άλμπουμ ακούμε τον Eminem να λέει τα παρακάτω: «And they're, and everything is white / The fuckin' action figures are all white / The, the fuckin' superheroes are all white».

OPINIONS