Into dust…

Ένα καθυστερημένο αντίο στον David Roback

BREAKING
 

Ένα καθυστερημένο αντίο στον David Roback

Πέρασε σχεδόν απαρατήρητο, αλλά πριν από τρεις μέρες ο κιθαρίστας και συνθέτης David Roback έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 62 ετών, από μεταστατικό καρκίνο.

Και πριν ρωτήσετε, ο David Roback είναι ο τύπος που έγραψε αυτό το τραγούδι.

Μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της σκηνής του Paisley Underground, ο Roback σφράγισε τη δεκαετία του 1980 με το “φιδίσιο” ψυχεδελικό riff του “No easy way down” και με το συγκρότημά του, τους Rain Parade.

 

Μαζί με τους Dream Syndicate, τους Green On Red και τους Long Ryders , οι Rain Parade ήταν από τα μεγαλύτερα ονόματα μιας σκηνής που ανανέωσε τη νεοψυχεδελική σκηνή τη δεκαετία του ’80.

 

Εν συνεχεία, ο Roback μαζί με την Kendra Smith των Dream Syndicate έφτιαξαν τους Opal και έβγαλαν το περίφημο “Happy Nightmare Baby”.

 

Στη διάρκεια της περιοδείας με τους Jesus and Mary Chain, όμως, Roback και Smith τα έσπασαν και οι Opal πήραν το δρόμο της διάλυσης…

…Για να ξαναζωντανέψουν ως Mazzy Star, με την “αιθέρια” Hope Sandoval στα φωνητικά, και στροφή του ήχου σε πιο Americana.

 

Μετά από τρεις δίσκους  οι Mazzy Star διαλύθηκαν αν και το 2013 επέστρεψαν στη δισκογραφία. Ο Roback ασχολήθηκε με την παραγωγή και συμμετείχε σε δίσκους διαφόρων καλλιτεχνών, όπως η Beth Orton και η Maggie Cheung.

BREAKING MUSIC