Πήγαμε, είδαμε και ακούσαμε τραγούδια – διαμάντια της Ελευθερίας Αρβανιτάκη

 
REVIEWS

Την πρεμιέρα της στο Πειραιώς 131 το βράδυ του Σαββάτου θα τη θυμόμαστε για πολλούς λόγους

Της Αφροδίτης Παπακαλού

Πρώτος και βασικός ο κατάμεστος χώρος –που για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα να αντικρίσω λόγω της ανησυχίας  και του φόβου για τον κορωνοϊό. Αλλά λες όχι στην Ελευθερία;

«Είστε γενναίοι», ήταν από τις πρώτες της κουβέντες όταν ανέβηκε στη σκηνή και αντίκρισε τον κόσμο που είχε φτάσει από νωρίς στο χώρο.

«Τα μεγάλα ταξίδια και οι παράλληλοι δρόμοι της Ελευθερίας Αρβανιτάκη». Αυτός είναι και ο τίτλος της παράστασης. Τραγούδια από τη σαραντάχρονη πορεία της η επιλογή των οποίων αυτή τη φορά είχε κάτι το διαφορετικό. Ποιο ήταν αυτό; Όσα δεν είχαν συμπεριληφθεί στην προσωπική της δισκογραφία αλλά τα είχε ερμηνεύσει σε δίσκους συναδέλφων της αλλά και άλλα που τα έχει κάνει δικά της μέσα από τις ζωντανές εμφανίσεις της.

Δυόμιση ώρες με σπουδαία τραγούδια. Σημειώστε: «Στις άκρες απ’ τα μάτια σου» «Όχι μαζί», «Ερωτικό», «Στην αρχή των τραγουδιών», «Το κόκκινο φουστάνι», «Θέλω να σε δω», «Ένα όχι», «Το μηδέν» «Τι λείπει», «Με την πλάτη», «Χίλιες βραδιές». Κάθε τραγούδι και ένας λόγος να μη χάσεις αυτό το live.

Και για έναν ακόμα εξίσου σημαντικό. Για πρώτη φορά παρουσιάζει ζωντανά τα τραγούδια του νέου της άλμπουμ «Τα μεγάλα ταξίδια» σε στίχους της Λήδας Ρουμάνη με καλεσμένο τον συνθέτη τους Θέμη Καραμουρατίδη. Τους  απολαύσαμε παρέα επί σκηνής  όπου μας χάρισαν μια μαγική στιγμή με το ντουέτο τους και με τον Θέμη στη συνέχεια να κάθεται στο πιάνο ή να στέκεται δίπλα της.

Στα παραπάνω προσθέστε τις ενορχηστρώσεις του Αλέξανδρου Δράκου Κτιστάκη που έδωσαν μια νέα πνοή στα τραγούδια αλλά και της καλοκουρδισμένης μπάντας.

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη έχει κάνει μεγάλα μουσικά ταξίδια. Και εμείς ανυπομονούμε για τα επόμενα. Αν θα ξαναπάμε στο Πειραιώς 131; Εννοείται!

REVIEWS