Όλοι οι promoters εργάζονται κανονικά για το συναυλιακό καλοκαίρι

Ο Θωμάς Μαχαίρας από το Fuzz και το Release Athens μιλάει στο Loaded.gr για το συναυλιακό καλοκαίρι και παρουσιάζεται αισιόδοξος.

BREAKING
 

Ο Θωμάς Μαχαίρας από το Fuzz και το Release Athens μιλάει στο Loaded.gr για το συναυλιακό καλοκαίρι και παρουσιάζεται αισιόδοξος.

«Όλοι οι promoters εργάζονται κανονικά για την πραγματοποίηση των μεγάλων καλοκαιρινών φεστιβάλ, στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο», λέει. «Φυσικά, όλοι παρακολουθούν τις εξελίξεις αλλά οι περισσότεροι θεωρούν πως μετά τους επόμενους δύο μήνες η εξάπλωση θα περιοριστεί».

Και το ελληνικό συναυλιακό καλοκαίρι; «Τα ίδια ισχύουν και γι αυτό. Γνωρίζουμε πως ακόμα δεν είναι επίσημο, αλλά φαίνεται πως οι υψηλές θερμοκρασίες εμποδίζουν την εξάπλωση του ιού, όπως και άλλων παρόμοιων ιώσεων. Η Ελλάδα -και, ειδικότερα, η Αθήνα- τον Ιούνιο και τον Ιούλιο έχει θερμοκρασίες άνω των 30-35 βαθμών κελσίου, οπότε αναμένουμε το ίδιο να συμβεί και εδώ. Σε κάθε περίπτωση, εμείς συνεχίζουμε σε κανονικούς ρυθμούς, με νέες ανακοινώσεις καθημερινά».

Χθες το Release Athens ανακοίνωσε τους Sofi Tukker, την ημέρα των Pet Shop Boys. Ρωτήσαμε τον Θωμά αν η μείωση της τουριστικής κίνησης το καλοκαίρι, αν θα υπάρχει, επηρεάσει τις συναυλίες το καλοκαίρι. Η ερώτηση θεωρείται εύλογη μια και στα καλοκαιρινά φεστιβάλ βλέπουμε πολλούς τουρίστες. «Αν μιλάμε για τουρισμό από Ασιατικές χώρες, δεν θεωρούμε πως θα μας επηρεάσει ιδιαίτερα καθώς δεν αποτελούν, μέχρι στιγμής, μεγάλο κομμάτι του αριθμού επισκεπτών που δεχόμαστε στο φεστιβάλ από το εξωτερικό», απαντά. «Ο τουρισμός από Ευρωπαϊκές χώρες δεν πιστεύουμε πως τελικά θα μειωθεί, γενικά, άρα δεν θα επηρεάσει και το δικό μας κοινό».

Το συναυλιακό κοινό φοβάται; «Όπως με κάθε τι πρωτόγνωρο, έτσι και σε αυτή την περίπτωση, δυστυχώς, επικρατεί πρώτα ο πανικός και μετά έπεται η ψυχραιμία και η λογική. Σε κάθε περίπτωση, θεωρούμε πως οι άνθρωποι θα συνεχίζουν να αναπνέουν, να κοινωνικοποιούνται, να γελούν και να διασκεδάζουν».

BREAKING MUSIC