Δημιουργοί προς την κυβέρνηση: Στηρίζουμε τα μέτρα, ζητάμε στήριξη

Ζητείται παρέμβαση μετά το «λουκέτο» στις συναυλίες και τις επιχειρήσεις θεάματος

BREAKING
 

Ζητείται παρέμβαση μετά το «λουκέτο» στις συναυλίες και τις επιχειρήσεις θεάματος

Με επιστολή που στέλνουν στα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας και Πολιτισμού, όλοι οι οργανισμοί και τα σωματεία διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων, δημιουργών και ερμηνευτών ζητούν από την κυβέρνηση να τους δώσει χείρα βοηθείας και να λάβει μέτρα για τη στήριξή τους.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

Aξιότιμη κ Υπουργέ Αξιότιμοι κκ Υπουργοί

Η συντριπτική πλειοψηφία συνθετών, στιχουργών, τραγουδιστών, μουσικών και όσων παράγουμε τα μουσικά ηχογραφήματα, ανήκουμε στην κατηγορία εκείνων που το εισόδημα πλήττεται έως εξαφάνισης, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Αποτέλεσμα των έκτακτων μέτρων (που ορθώς λήφθηκαν από την Πολιτεία) είναι το να έχουν «επιταχθεί» τόσο τα πνευματικά και συγγενικά μας δικαιώματα, όσο και αυτά της εργασίας μας, εφόσον έκλεισαν όλες οι επιχειρήσεις (κέντρα διασκέδασης, καφέ, μπαρ, μουσικές σκηνές, θέατρα κλπ) και ματαιώθηκαν όλες οι μουσικές εκδηλώσεις (συναυλίες, ζωντανές εμφανίσεις κλπ.) όπου εργαζόμαστε και πραγματοποιείται δημόσια εκτέλεση της μουσικής. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι ότι οι αμοιβές από την εργασία μας και οι εισπράξεις των πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων μας από τους οργανισμούς μας συλλογικής διαχείρισης είναι ελάχιστες έως μηδενικές.

Ζητάμε λοιπόν με ευαισθησία στον κλάδο μας, εν όψει της επικείμενης εκδοθησομένης κοινής Υπουργικής Απόφασης, προς αποκατάσταση από την αναστολή δραστηριοτήτων τους, πληγεισών ομάδων απασχολουμένων και επιχειρήσεων,

α) να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο προληπτικών παρεμβάσεων και αναγκαίων έκτακτων μέτρων για τις δικές μας κατηγορίες απασχολουμένων (δημιουργών, τραγουδιστών, μουσικών) και

β) να μην εξαιρέσετε από το πλαίσιο των αυτών των παρεμβάσεων και μέτρων για τις πληγείσες επιχειρήσεις τους οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων, που θα μας ανακουφίσουν από τις τρέχουσες υποχρεώσεις, για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, μέχρι την τουλάχιστον αποκατάσταση της καθημερινότητάς μας. Επιδιώκουμε να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας των υπαλλήλων, που απασχολεί ο κάθε οργανισμός μας και να διασωθεί ένα ελάχιστο εισόδημα των δικαιούχων πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων.

Είμαστε στη διάθεση των αρμοδίων αρχών για το σχεδιασμό και τη λήψη των αντίστοιχων αποφάσεων, προκειμένου να προστατευθεί η πνευματική δημιουργία και να εξασφαλιστεί η επιβίωση των ανθρώπων που την παράγουν.

Κατηγορηματικά δηλώνουμε ότι υποχρέωση όλων όσο και δική μας, στo πλαίσιo της ατομικής και συλλογικής μας ευθύνης, είναι να στηρίξουμε τα μέτρα προστασίας που λαμβάνει η Πολιτεία προκειμένου να περιορίσουμε και να εξαλείψουμε τον κίνδυνο που έχει παραλύσει τις κοινωνίες μας.

Για τον οργανισμό GEA
Ο Πρόεδρος του ΔΣ: Γρηγόρης Λαμπριανίδης

Για τον οργανισμό ΕΡΑΤΩ
Ο Πρόεδρος του ΔΣ: Μανώλης Φάμελλος

Για τον οργανισμό ΑΠΟΛΛΩΝ
Ο Πρόεδρος του ΔΣ: Γρηγόρης Λαμπριανίδης

Για τον οργανισμό GRAMMO
Η Πρόεδρος του ΔΣ: Μαργαρίτα Μάτσα

Για τον οργανισμό ΕΔΕΜ
Ο Πρόεδρος του ΔΣ: Φοίβος Δεληβοριάς

Για το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΩΝ
H Πρόεδρος της Δ.Ε.: Γιώτα Νέγκα

Για το ΑΣΜΑ: Φοίβος Δεληβοριάς
Για το ΣΩΜΣΕ: Ηλίας Φιλίππου
Για το ΜΕΤΡΟΝ: Μανώλης Φάμελλος
Για την ΥΠΕΡΒΑΣΗ: Πάνος Φαλάρας

 

BREAKING MUSIC