Άσχημα (θέλουν να λένε πως είναι) τα πράγματα για τις συναυλίες

 
OPINIONS

Οι δήμαρχοι της Νέας Υόρκης και του Λος Άντζελες δεν βλέπουν να γίνονται συναυλίες και φεστιβάλ στις πόλεις τους μέσα στο 2020.

Δημήτρης Κανελλόπουλος

Βέβαια εκεί τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά από την Ελλάδα με τα ελάχιστα κρούσματα και την προστασία του πληθυσμού (και τη μη ανοσία του πληθυσμού βέβαια, αλλά, τέλος πάντων...).

Ο Eric Garcetti και ο Bill de Blasio λοιπόν, οι δύο δήμαρχοι των μεγαλύτερων και σημαντικότερων για τη μουσική πόλεων της Αμερικής είναι απαισιόδοξοι. Και οι δύο θεωρούν πως τόσο οι μεμονωμένες συναυλίες όσο και τα φεστιβάλ είναι απίθανο να επιστρέψουν μέχρι το 2021.

Μιλώντας στο CNN, ο δήμαρχος του Λος Αντζελες Eric Garcetti είπε: «Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς να συναθροιζόμαστε χιλιάδες άνθρωποι σύντομα και καλό είναι νομίζω να προετοιμαζόμαστε για αυτό το έτος».
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Bill de Blasio με τη σειρά του είπε επίσης ότι οι μεγάλες δημόσιες συγκεντρώσεις πρέπει να είναι «ένα από τα τελευταία πράγματα που θα επαναφέρουμε». Και πρόσθεσε: «Το τελευταίο πράγμα που θέλω να κάνω είναι να συγκεντρώσω 10.000, 20.000, 50.000 άτομα σε ένα μέρος, κάτι που αποτελεί το ακριβώς αντίθετο των αποστάσεων μεταξύ των ανθρώπων».

Η χειρότερη πρόβλεψη έγινε βέβαια από έναν Αμερικανό εμπειρογνώμονα στον τομέα της δημόσιας υγείας, τον Zeke Emanuel, που μιλώντας σε ένα συνέδριο (με skype) των New York Times «την είπε» στους διοργανωτές συναυλιών που κάνουν σχέδια για τους επόμενους μήνες, μετά το καλοκαίρι. «Δεν έχω ιδέα πώς πιστεύουν ότι μπορούν να επαναπρογραμματίσουν μεγαλύτερες συγκεντρώσεις -συνέδρια, συναυλίες, αθλητικές εκδηλώσεις- για τον Οκτώβριο του 2020. Νομίζω ότι αυτά τα πράγματα θα είναι τα τελευταία που θα επιστρέψουν. Αν θέλουμε να μιλήσουμε ρεαλιστικά πρέπει να κοιτάμε προς το φθινόπωρο του 2021».

Συγγνώμη αλλά μου φαίνονται εντελώς υπερβολικοί όλοι ετούτοι...

OPINIONS