Ακούσαμε όλο το νέο ψηφιακό album της Μαρίας Παπαγεωργίου

Ο κύκλος διασκευών με τον τίτλο «Εσορία / Esoria» που κυκλοφορεί ψηφιακά, περιλαμβάνει από P. J. Harvey και Portishead μέχρι Bjork και Radiohead.

BREAKING
 

Ο κύκλος διασκευών με τον τίτλο «Εσορία / Esoria» που κυκλοφορεί ψηφιακά, περιλαμβάνει από P. J. Harvey και Portishead μέχρι Bjork και Radiohead.

Για επτά βράδια στις 21:00 ακούγαμε και από ένα τραγούδι της διεθνούς δισκογραφίας όπως το διασκεύσαν η Μαρία Παπαγεωργίου και ο Σταύρος Ρουμελιώτης. Η αρχή έγινε την περασμένη Δευτέρα με το «An acre of land», ένα παραδοσιακό τραγούδι της Αγγλίας του 17ου αιώνα. «Έφτασε στα αυτιά μου από τη φωνή της P.J. Harvey και είναι ένας ύμνος σε κάθε μικρή "περιουσία" που κληρονομήσαμε σε αυτή τη γη», σημείωνε η Μαρία Παπαγεωργίου.

Η δεύτερη μέρα, μας επιφύλασσε μια υπέροχη διασκευή στο τραγούδι των Portishead «The Rip»

Από τα live της Μαρίας Παπαγεωργίου δεν λείπει η Bjork. Πώς θα μπορούσε λοιπόν να λείπει από αυτόν τον κύκλο διασκευών;

Τη Μεγ. Πέμπτη, η Μαρία Παπαγεωργίου και ο Σταύρος Ρουμελιώτης παρουσίασαν τη Συμφωνία Νο 3 (Symphony of sorrowful songs) του Henryk Górecki. «Ο Henryk Gorecki (1933-2010) υπήρξε, μαζί με τον Penderecki, στυλοβάτης της πολωνικής πρωτοπορίας», όπως σημείωνε μεταξύ άλλων η Μαρία Παπαγεωργίου.

Το «Mariama kaba» ήταν το πρώτο τραγούδι που έγραψε ο Boubacar Traoré. Γεννημένος το 1942 στο Μάλι και έγινε αγρότης. Κατά τη διάρκεια των νεανικών του χρόνων εμφανιζόταν ζωντανά στο Μάλι και είχε χαρακτηριστεί ως ο ντόπιος Elvis Prisley.

Η έκτη μέρα του ΕΣΟΡίΑ, μας επιφύλασσε Radiohead (κάτι που περιμέναμε άλλωστε). Να λοιπόν πώς η Μαρία Παπαγεωργίου και ο Σταύρος Ρουμελιώτης «μετέφρασαν» το Reckoner.

Για την έβδομη και τελευταία μέρα, She's A Rainbow της Lola Marsh

Και όπως λέει και η Μαρία, «εγώ, ο Σταύρος, η Ελευθερία, ο Χρήστος, η Όλγα και οι συνεργάτες μου στα social media που οργάνωσαν αυτά τα βραδινά ραντεβού μας, σας ευχαριστούμε για το μοίρασμα των συναισθημάτων και ανυπομονούμε να συναντηθούμε σε σκηνές, σε ταράτσες ή δρόμους».

BREAKING MUSIC