Ο Φοίβος Δεληβοριάς δεν θα γράψει τελικά την μουσική για την «Λυσιστράτη»

Αποσύρεται από την παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου "Θα πάω πρώτος και καλύτερος στη Λυσιστράτη-ως θεατής"

BREAKING
 

Αποσύρεται από την παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου "Θα πάω πρώτος και καλύτερος στη Λυσιστράτη-ως θεατής"

"Δυστυχώς, δεν θα μπορέσω εγώ ή η μουσική μου να είμαστε εκεί. Θα έβλαπτε κάτι τέτοιο την αφοσίωσή μου τόσο τον αγώνα για τη δημιουργία της ΕΔΕΜ, αλλά και την αφοσίωσή μου στην τόσο απαιτητική αυτή μουσική εργασία".

Με αυτά τα λόγια ο Φοίβος Δεληβοριάς, εξηγεί μεταξύ άλλων τους λόγους που αποχωρεί από την παραγωγή της "Λυσιστράτης" σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου.

Σε ανάρτηση του στο facebook, o Φοίβος Δεληβοριάς αναφέρεται στο φλέγον ζήτημα των πνευματικών δικαιωμάτων σημειώνοντας ότι "όλοι ξέρουν πόσο σημαντικό είναι για μένα -και για όλους τους συναδέλφους μου- το ζήτημα των πνευματικών δικαιωμάτων και η ευτυχής στέγαση του ελληνικού και του ξένου ρεπερτορίου κάτω από έναν ενιαίο αυτοδιαχειριζόμενο φορέα. Το πόσο δραματικό θα ήταν να μείνουμε χωρίς δικαιώματα εν μέσω πανδημίας, το περιέγραψα κι εδώ-και δεν το έκανα από μόνος μου, απο κάποιου τύπου μελοδραματική ή «ηρωϊκή» διάθεση".

Παράλληλα, μας προτρέπει να δούμε όλοι την παράσταση: "Με πολύ μεγάλη χαρά έμαθα πως η παραγωγή θα ανέβει κανονικά στην Επίδαυρο και με όλη μου την καρδιά σας προτρέπω να τη δείτε, θα είναι μια πολύ συγκινητική στιγμή ξανανταμώματος του ταλαιπωρημένου μας κόσμου με την αρχαία του σταθερά. Ενημέρωσα ήδη το Εθνικό και τον σκηνοθέτη για την απόφασή μου.Και στη «Λυσιστράτη» θα πάω πρώτος και καλύτερος-ως θεατής".

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη σε συνέντευξή της στην Athens Voice και στην Κατερίνα Αγγελιδάκη απαντώντας στην ερώτηση "Και ο Φοίβος Δεληβοριάς εκφράστηκε δημόσια δηλώνοντας τη βαθιά του απογοήτευση για το τοπίο που διαμορφώθηκε", περιορίστηκε στο ν΄απαντήσει "εγώ χαίρομαι που ο Φοίβος Δεληβοριάς έχει αναλάβει τη μουσική σε παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, που θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο".

BREAKING MUSIC