To Spotify προσθέτει σιωπή 8 λεπτών και 46 δευτερολέπτων σε λίστες

Όσο διαρκεί η δολοφονία του George Floyd από αστυνομικούς

BREAKING
 

Όσο διαρκεί η δολοφονία του George Floyd από αστυνομικούς

Σε μια πρωτοφανή κίνηση, το Spotify, η δημοφιλής πλατφόρμα για streaming μουσικής, ανακοίνωσε ότι θα προσθέσει σε επιλεγμένες λίστες και podcasts σιωπή διάρκειας 8 λεπτών και 46 δευτερολέπτων, όσος και ο χρόνος κατά τον οποίο ο -πρώην, πλέον- αστυνομικός Derek Chauvin πατούσε με το γόνατο στο λαιμό τον ακινητοποιημένο George Floyd, προκαλώντας το θάνατό του.

Παράλληλα, το Spotify ανακοίνωσε ότι σήμερα θα σταματήσει κάθε δραστηριότητά του στα social media και θα αντικαταστήσει τις εικόνες στις κορυφαίες λίστες και podcasts, αλλά και τα logo του με μια μαύρη εικόνα, συμμετέχοντας και αυτό στην κινητοποίηση των ανθρώπων της μουσικής υπό τον όρο-ομπρέλα #BlackOutTuesday, προκειμένου να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση σε ζητήματα ρατσισμού και αστυνομικής βίας. Επίσης, δεσμεύτηκε να προβάλλει μαύρους καλλιτέχνες και podcasters.

«Η 2α Ιουνίου είναι η Black Out Tuesday, μια μέρα για συλλογική αποσύνδεση από τη δουλειά, που έχει ως στόχο να βοηθήσει τους ανθρώπους να συλλογιστούν και να συνδράμουν τη μαύρη κοινότητα. Την ημέρα αυτή -και κάθε μέρα- το Spotify θα στηρίξει τους εργαζόμενους φίλους, εταίρους, καλλιτέχνες και δημιουργούς στη μάχη κατά του ρατισμού, της αδικίας και της ανισότητας», ανέφερε η εταιρεία.

Υπογράμμισε, δε, ότι «χρησιμοποιούμε τη δύναμη της πλατφόρμας μας για να στηρίξουμε μαύρους δημιουργούς, να ενισχύσουμε τη φωνή τους και να επιταχύνουμε ουσιαστική συζήτηση και αναγκαίες αλλαγές».

BREAKING MUSIC