Οι Run the Jewels έβγαλαν το (έως, τώρα) άλμπουμ της χρονιάς

 
OPINIONS

Και φτιάχνουν το σάουντρακ της εξέγερσης στην Αμερική...

Δημήτρης Κανελλόπουλος

Το νέο άλμπουμ του ντουέτου λέγεται «RTJ4» και είναι ένας πραγματικός δυναμίτης. Και, μακράν, ό,τι καλύτερο έχω ακούσει φέτος (από την όχι και τόσο πλούσια, είναι η αλήθεια, φετινή παραγωγή). Ο νεοϋορκέζος παραγωγός-ράπερ EL-P και ο ράπερ από την Ατλάντα, Killer Mike είναι οι δύο Run the Jewels και ο ήχος τους παρουσιάζεται εντελώς old school. χιπ χοπ με πανκ και στίχο πολύ επίκαιρο θα έλεγα. Η δολοφονία του George Floyd και οι διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο έφεραν μάλιστα την κυκλοφορία του «RTJ4» μερικές ημέρες πιο μπροστά.

Στο «Run the Jewels 4» συμμετέχουν ο Zack de la Rocha των Rage Against the Machine (θα έκαναν μαζί περιοδεία άλλωστε), ο Josh Homme από τους Queens of the Stone Age, ο Pharrell Williams και άλλοι όπως οι 2 Chainz, DJ Premier, Greg Nice, Mavis Staples.

Δείτε και την αυθεντικά παθιασμένη παρέμβαση του Killer Mike στη συνέντευξη Τύπου που έκανε ο δήμαρχος της Ατλάντα, Keisha Lance Bottoms, σχετικά με τον φόνο του George Floyd. «Ξύπνησα θέλοντας να δω τον κόσμο να καίγεται χθες, γιατί είμαι κουρασμένος να βλέπω τους μαύρους να πεθαίνουν. Γι' αυτό τα παιδιά τα καίνε όλα. Δεν ξέρουν τι άλλο να κάνουν» είπε ζητώντας, ωστόσο, ειρήνη και άλλον τρόπο αντίδρασης.

Την ώρα που ο Killer Mike μιλούσε στην Ατλάντα, ο El-P ανέβαζε στο Instagram το, χωρίς αμφιβολία, καλύτερο και πιο δυναμικό τραγούδι του δίσκου, το απίστευτο «A Few Words For The Firing Squad (Radiation)». Ακούστε το παρακάτω μέχρι το τέλος, ένα τέλος που θα ζήλευαν πολλοί τζαζίστες. 

Δεν μπορούσε να βγει καλύτερο άλμπουμ αυτή τη στιγμή.

 

OPINIONS