Απεβίωσε σε ηλικία 103 ετών η Vera Lynn

Η Βρετανίδα τραγουδίστρια είχε χαρακτηριστεί ως η ««αρραβωνιαστικιά των ενόπλων δυνάμεων»

BREAKING
 

Η Βρετανίδα τραγουδίστρια είχε χαρακτηριστεί ως η ««αρραβωνιαστικιά των ενόπλων δυνάμεων»

Την είδηση του θανάτου της Vera Lynn, επιβεβαίωσε με μια λιτή ανακοίνωση η οικογένειά της. «Λυπόμαστε βαθιά που ανακοινώνουμε το θάνατο μιας εκ των αγαπημένων τραγουδιστριών της Βρετανίας», ανέφερε η ανακοίνωση.

Γεννημένη στις 20 Μαρτίου 1917, η Vera Lynn ταυτίστηκε μέσα από το τραγούδι «We'll meet again» στα στρατεύματα της πρώτης γραμμής, κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Μάλιστα το συγκεκριμένο τραγούδι ακούστηκε και κατά τη διάρκεια της καραντίνας με την ίδια να προτρέπει τον βρετανικό πληθυσμό να αναζητήσει «την ίδια πνοή που είχε διαπεράσει την Βρετανία στον πόλεμο», ενώ κατά το διάγγελμά της για τον κορωνοϊό, η βασίλισσα Ελισάβετ χρησιμοποίησε τη φράση «We 'll meet again».

Η Vera Lynn χαρακτηρίστηκε  «αρραβωνιαστικιά των ενόπλων δυνάμεων» καθώς  παρέμεινε σε όλη της την ζωή στήριγμα των στρατιωτών, για τους οποίους τραγούδησε με κίνδυνο της ζωής της σε χώρες όπως η Ινδία και η Αίγυπτος.

Σημειώνεται ότι και οι Pink Floyd είχαν κάνει αναφορά στην εμβληματική τραγουδίστρια μέσω του τραγουδιού «Vera» από το «The Wall».

BREAKING MUSIC