Το κάπνισμα και η Μόνικα Μπελούτσι

 
OPINIONS

Αυτό που απαγορεύτηκε το αλκοόλ στις συναυλίες άντε να το καταλάβω. Ερχόμαστε σε κέφι λέει και αγκαλιαζόμαστε.

Δημήτρης Κανελλόπουλος

Δεν σας έχει τύχει κι εσάς, άλλωστε; Δεν ήπιατε πολύ σε συναυλία και αρχίζατε να αγκαλιάζετε τους γύρω σας, άγνωστους σε εσάς, θεατές; Διότι γι αυτούς πρόκειται μια και την παρέα μας στις συναυλίες τις αγκαλιάζουμε, είτε πιούμε είτε όχι.

Εντάξει το αλκοόλ. Αλλά το τσιγάρο; Τι προσφέρει η απαγόρευση του καπνίσματος στην προστασία από τον κορονοϊό μπορεί να μας το εξηγήσει κάποιος;

Με την απαγόρευση του αλκοόλ πάντως επηρεάζονται χώροι που λειτουργούν σαν κέντρα διασκέδασης, όπως το Αλσος ή το Gazarte π.χ. Πρέπει να κάνουν τις συναυλίες τους χωρίς μπαρ, με μόνο έσοδο τα εισιτήρια.  

Πού κολλάει σε όλα αυτά η Μόνικα Μπελούτσι; Ήταν κάπως... άσχημο να ματαιωθούν οι τρεις βραδιές της στο Ηρώδειο. Τόσος κόσμος ήθελε να τη δει, τόσοι χορηγοί την περίμεναν.

Η αλήθεια είναι, λέει το ρεπορτάζ, πως το υπουργείο Πολιτισμού βοήθησε πολύ, πίεσε προς όλες τις πλευρές, ώστε να μην υπάρχει νέο lockdown στον πολιτισμό. Το αυτονόητο έκανε θα μου πείτε αλλά ακόμα και το αυτονόητο για το συγκεκριμένο υπουργείο Πολιτισμού μοιάζει δύσκολο.

OPINIONS