«Στηρίξτε τη βιομηχανία της διασκέδασης»

Διαδικτυακή έκκληση στη Βρετανία με δεκάδες χιλιάδες υπογραφές

BREAKING
 

Διαδικτυακή έκκληση στη Βρετανία με δεκάδες χιλιάδες υπογραφές

Έκκληση προς τη βρετανική κυβέρνηση να επεκτείνει το πρόγραμμα στήριξης της εγχώριας βιομηχανίας διασκέδασης απευθύνουν μέσω διαδικτυακής συγκέντρωσης υπογραφών χιλιάδες πολίτες της χώρας.

Η έκκληση ζητά από την κυβέρνηση Τζόνσον να επεκτείνει την χρηματοδότηση στα νυχτερινά κλαμπ, τις χορευτικές εκδηλώσεις και τα φεστιβάλ που αποτέλεσε μέρος του πακέτου, ύψους 1,57 δισ. λιρών για τη στήριξη του πολιτισμού και της κουλτούρας λόγω των συνεπειών της πανδηιμίας του κορωνοϊού.

Το πακέτο αφορά σε 270 εκατ. σε δάνεια και 880 εκατ. λίρες σε επιχορηγήσεις για μουσικές σκηνές, θέατρα, μουσεία, ιστορικές τοποθεσίες και εκθεσιακούς χώρους, ωστόσο, ως σήμερα ελάχιστες ανεξάρτητες μουσικές σκηνές έχουν λάβει βοήθεια από το πακέτο.

Η οργάνωσή τους, το Ταμείο Μουσικών σκηνών, περιγράφει την κατάσταση του χώρου ως «κρίσιμη, σε κόκκινο συναγερμό», επισημαίνοντας ότι η τελευταία δόση του πακέτου αναμένεται να εκταμιευθεί στις 16 Οκτωβρίου, αφήνοντας μια περίοδο δύο εβδομάδων αβεβαιότητας.

Η διαδικτυακή έκκληση αναφέρει ότι «η κυβέρνηση απέτυχε να προσφέρει συγκεκριμένη υποστήριξη στα φεστιβάλ, τις χορευτικές σκηνές και τα νυτερινά κλαμπ. Η πανδημία σάρωσε τη νυχτερινή διασκέδαση, λόγω της απαγόρευσης μαζικών συγκεντρώσεων. Μετά από ασαφείς οδηγίες και έλλειψη δεσμεύσεων από την κυβέρνηση, επικρατεί αβεβαιότητα στο χώρο, θέτοντας σε κίνδυνο εκατομμύρια θέσεις εργασίας. Η κυβέρνηση πρέπει να κάνει σαφή τη δέσμευσή της για την επιβίωση της κοινότητας».

Την ίδια στιγμή υπάρχει και άλλη εκστρατεία για επέκταση του προγράμματος που διασφαλίζει σε εργαζόμενους που έχουν μπει σε αναστολή το 80% του μισθού τους ως το ποσό των 2.500 λιρών, πρόγραμμα που λήγει στις 31 Οκτωβρίου.

BREAKING MUSIC