Είσοδος σε συναυλίες για όσους έχουν κάνει τεστ ή εμβόλιο

Σύστημα ελέγχου ετοιμάζει η Ticketmaster για τους θεατές

BREAKING
 

Σύστημα ελέγχου ετοιμάζει η Ticketmaster για τους θεατές

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του Billoboard, η εταιρεία Ticketmaster η οποία αποτελεί κολοσσό στο χώρο των συναυλιών, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας Pfizer ότι το εμβόλιό της κατά του κορωνοϊού έδειξε 90% αποτελεσματικότητα, προετοιμάζεται για την επανέναρξη των συναυλιών το 2021.

Συναυλίες για όσους έχουν κάνει εμβόλιο ή τεστ

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η εταιρεία ετοιμάζει αναλυτικό σχέδιο ελέγχου των θεατών προκειμένου να διασφαλιστεί ότι είτε είναι εμβολιασμένοι είτε έχουν κάνει τεστ για κορωνοϊό.

Σε γενικές γραμμές καθώς το σχέδιο βρίσκεται ακόμα σε φάση διαμόρφωσης, μετά την αγορά ενός εισιτηρίου, οι θεατές θα πρέπει να επιβεβαιώσουν ότι ήδη έχουν κάνει το εμβόλιο ή έχουν κάνει τεστ από 24 έως 72 ώρες πριν τη συναυλία και έχουν βρεθεί αρνητικοί.

Τα τεστ θα αποστέλλονται από τα εργαστήρια σε εταιρείες ελέγχου υγείας οι οποίες και θα επιβεβαιώνουν την κατάσταση του θεατή προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τη συναυλία.

Από την άλλη αν κάποιος βρεθεί θετικός τεστ ή δεν έχει τα αποτελέσματα δεν θα του επιτρέπεται η είσοδος στις συναυλίες.

Όπως επισημαίνεται από το δημοσίευμα ακόμα υπάρχουν πάρα πολλές λεπτομέρειες σε εκκρεμότητα, αλλά ο στόχος του προγράμματος είναι οι θεατές να εμβολιάζονται και να τεστάρονται πριν τις συναυλίες, ενώ θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα υπάρχουν τεστ στο χώρο της συναυλίας.

Διαφύλαξη προσωπικών δεδομένων

Η εταιρεία Ticketmaster διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να αποθηκεύει ή να αποκτά πρόσβαση στα ιατρικά αρχεία των θεατών και το μοναδικό στοιχείο που θα λαμβάνει είναι η επιβεβαίωση ότι ο φαν είναι υγιής για να παρακολουθήσει την συναυλία.

Ένα ζήτημα το οποίο θα πρέπει να επιλυθεί αφορά στο γεγονός ότι η FDA δεν έχει ακόμα εγκρίνει επισήμως εταιρείες που κάνουν «σκρινάρισμα υγείας». Ωστόσο, εκτιμάται ότι μέσα στο επόμενο διάστημα αυτά τα ζητήματα θα επιλυθούν εκ των πραγμάτων.  

Παράλληλα, η Ticketmaster ετοιμάζει το ψηφιακό εισιτήριο το οποίο συνδέεται με την ταυτότητα του θεατή και το σύστημα smart event το οποίο θα βοηθάει οργανωτές και θεατές να φροντίζουν για τα μέτρα ασφαλείας κατά του κορωνοϊού, όπως η κοινωνική αποστασιοποίηση και η σταδιακή είσοδος και έξοδος από τους συναυλιακούς χώρους.

 

BREAKING MUSIC