Βεντέτα με το Facebook ανοίγουν οι Trapt

Το συγκρότημα που υποστηρίζει τον Trump, απειλεί με μηνύσεις την πλατφόρμα επειδή του έριξε το προφίλ

BREAKING
 

Το συγκρότημα που υποστηρίζει τον Trump, απειλεί με μηνύσεις την πλατφόρμα επειδή του έριξε το προφίλ

Το συγκρότημα των Trapt απειλεί το Facebook με αγωγή καθώς η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης αφαίρεσε το λογαριασμό του συγκροτήματος υποστηρίζοντας ότι παραβίασε τα στάνταρ της κοινότητας.

Ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Chris Taylor Brown, είναι υποστηρικτής του Trump και η τελευταία ανάρτηση του συγκροτήματος πριν το Facebook ρίξει το λογαριασμό του απεικόνιζε τη σιλουέτα ενός «Proud Boy», μέλους μιας ρατσιστικής οργάνωσης, ο οποίος κράταγε το Άγαλμα της Ελευθερίας με σχόλιο «Don’t Worry Girl, We Got You».

Επίσης, ο Brown προσέθεσε στην ανάρτηση το σύνθημα των Proud Boys «PYOB (Proud of You, Boy)», αναφερόμενος στην ακραία νεοφασιστική οργάνωση που ο Trump έχει αρνηθεί δημόσια να καταδικάσει.

Σημειώνεται ότι οι Proud Boys χαρακτηρίζονται από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ ως «επικίνδυνη ρατσιστική ομάδα».

Φαίνεται ότι η ανάρτηση αυτή οδήγησε το Facebook στο να καταργήσει το λογαριασμό του συγκροτήματος, ενώ ο Brown υποστηρίζει ότι διαγράφηκε ο προσωπικός του λογαριασμός στο Instagram.

Ο Brown έγραψε στο Twitter ότι «επειδή ανεβάσαμε αυτή τη φωτογραφία, το Facebook διέγραψε τελείως το λογαριασμό μας και μας είπαν να μη χρησιμοποιούμε τη φράση “ Proud Boys”.  Θα κάνουμε μήνυση στο Facebook».

Το συγκρότημα υποστηρίζει ότι «η αγωγή κατά του Facebook θα είναι επιτυχημένη γιατί ποτέ δεν προέβη σε ρητορική μίσους. Η φωτογραφία κάποιου που κουβαλάει το Άγαλμα της Ελευθερίας δεν μπορεί να είναι ρητορική μίσους. Οι άνθρωποι που μιλούν για την υπεράσπιση των Αμερικάνων καθώς διαμαρτύρονται δεν είναι επίσης ρητορική μίσους. Όλα θα αποδειχθούν στο δικαστήριο για το συγκρότημα και για εμένα».

Φαίνεται ότι ο καβγάς των Trapt με το Facebook είναι μια ακόμα σελίδα στο σίριαλ που έχει ανοίξει ο Donald Trump τόσο με τα social media όσο και με διάφορους πολιτικούς του αντιπάλους, όσον αφορά στο αποτέλεσμα των αμερικάνικων προεδρικών εκλογών.

BREAKING MUSIC