Μάχη για την σωτηρία ιστορικών συναυλιακών χώρων στη Βρετανία

Καμπάνια για την συγκέντρωση χρημάτων με το σύνθημα: #SaveThe30

BREAKING
 

Καμπάνια για την συγκέντρωση χρημάτων με το σύνθημα: #SaveThe30

Την απόγνωση στην οποία έχουν περιέλθει οι ιδιοκτήτες συναυλιακών χώρων στη Βρετανία απεικονίζουν τα στοιχεία της καμπάνιας #SaveThe30, η οποία έχει αρχίσει εδώ και ένα μήνα με στόχο την διάσωση από οριστικό κλείσιμο 30 club τα οποία βρίσκονται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Music Venue Trust το οποίο διοργάνωσε την καμπάνια για να υπογραμμίσει την άθλια κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι συναυλιακοί χώροι που δεν έλαβαν τμήμα της χρηματοδότησης από το Ταμείο Πολιτιστικής Ανάκαμψης της Βρετανικής κυβέρνησης ύψους 1,57 δισ. λιρών, μέχρι στιγμής από τον στόχο του 1,75 εκατ. λιρών έχουν συγκεντρωθεί μόλις 160.000 λίρες – βέβαια μόνο στις έξι πρώτες ημέρες, γεγονός που δείχνει «ότι υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος», όπως δήλωσε στο NME ο CEO του Music Venue Trust, Mark Davyd.

Υπογράμμισε δε ότι «κάθε ένας από τους χώρους που συμπεριλαμβάνονται στο #SaveThe30 είναι μία επιχείρηση που βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο να κλείσει στην περιοχή της» και κάλεσε κάθε μουσικό και φαν της μουσικής «να πιέσει την τοπική αυτοδιοίκηση ώστε να ενισχύσει τις επιχειρήσεις αυτές για να μην κλείσουν οριστικά».

 

Όπως ανέφερε ο ιδιοκτήτης του Boom- μουσική σκηνή στο Leeds που κινδυνεύει να κλείσει, Ian Leck, «είμαστε στα κόκκινα και αντιμετωπίζουμε άμεσο κλείσιμο γιατί έχουμε σημαντικό χρέος προς τον ιδιοκτήτη του κτιρίου. Χωρίς πρόσθετη χρηματοδότηση ο χώρος θα πρέπει να κλείσει».

Ο Leck πρόσθεσε ακόμα ότι είχαν «πολύ μεγάλη στήριξη από τους ανθρώπους που έρχονταν και παρακολουθούσαν τις συναυλίες στο Boom και οι οποίοι έχουν στείλει εκατοντάδες μηνύματα στο δημοτικό συμβούλιο του Leeds και τη βουλευτή της περιφέρειάς μας. Είναι ακόμα νωρίς αλλά ελπίζουμε ότι θα σωθούμε».

Αντίστοιχη εικόνα περιγράφουν και άλλοι ιδιοκτήτες οι οποίοι βλέπουν τις επιχειρήσεις τους να κινδυνεύουν να κλείσουν άμεσα και προσπαθούν με κάθε τρόπο να τις κρατήσουν ζωντανές μήπως καταφέρουν να βρουν χρηματοδότηση από το κράτος και να μην καταλήξει να ερημώσει το συναυλιακό πεδίο της Βρετανίας.

Δείτε ΕΔΩ τη λίστα

 

 

 

BREAKING MUSIC