Πώς έγραψε το «Όλοι Καλά» ο Γιώργος Δημητριάδης;

Ο τραγουδοποιός, αφηγείται στο loaded.gr την ιστορία πίσω από το νέο του single

BREAKING
 

Ο τραγουδοποιός, αφηγείται στο loaded.gr την ιστορία πίσω από το νέο του single

Πριν λίγες ημέρες, κυκλοφόρησε σε ψηφιακή μορφή το νέο τραγούδι του Γιώργου Δημητριάδη «Όλοι καλά». Το τραγούδι αποδίδει με τρόπο εμφατικό τα συναισθήματα όλων μας μέσα σε αυτή την πρωτόγνωρη συγκυρία, την κούραση, την αγωνία, τον θυμό και την ελπίδα.

Ζητήσαμε από τον Γιώργο Δημητριάδη να αφηγηθεί στο loaded.gr την ιστορία για την δημιουργία του τραγουδιού.

Ιδού:

«Η ιστορία.

Ας γράψω κάποια λόγια, σκέψεις για το τι με ώθησε να γράψω αυτό το τραγούδι και πολλώ δε μάλλον να καταστήσω σαφές πού στέκομαι μέσα σε όλη αυτή την υγειονομική χωρίς προηγούμενο κρίση όταν ακριβώς βιώνω όσα βιώνουμε όλοι μας εδώ και τόσο καιρό.

Το καλοκαίρι που πέρασε λοιπόν, πέρασε απλώς από μπροστά μου χωρίς να μπω μέσα του και πιο πολύ ακόμα μέσα στη θάλασσα εκτός ελαχίστων ημερών που έβρισκα την ψυχική διάθεση να αισθανθώ το ιώδιο και την αλμύρα στο πρόσωπο μου και να πω «αχ! τι ωραία θα' ταν λέει να μην ήταν αυτό το παλιόπραμα πετώντας σαν μικροσκοπικό κουνούπι σε κάθε ανάσα και κάθε βήξιμο, φτάρνισμα ή φτύσιμο γύρω μου.

Έτσι έβγαλα όλο το θέρος. Τηρώντας σχολαστικά όσα έπρεπε να τηρώ ούτως ή άλλως ώστε να μη θέσω εαυτόν σε κίνδυνο μολύνσεως αλλά και οικείους και μη. Σκάλες και όχι ασανσέρ πάντα με μάσκα, πλύσιμο χεριών χειρουργικού τύπου, τήρηση αποστάσεων σε κάποιες εξορμήσεις στα ψιλικά και στα φαρμακεία μαζί με κάποιες παρατηρήσεις σε άσμενους, χαλαρούς και χαλαρές, τύπους που στη φάτσα τους έβλεπες γραμμένο «σιγά μωρέ, δεν τρέχει τίποτα» ή το χειρότερο «στα παλιά μου τα παπούτσια» με αποτέλεσμα τα δικά μου νεύρα και θυμό.

Μία ημέρα λοιπόν του Αυγούστου, μεσημεράκι ήταν, πήρα την κιθάρα μου στα χέρια, την αγκάλιασα, πήρα την πένα στο δεξί χέρι και ξεκίνησα σχεδόν αυτόματα να γράφω αυτό το τραγούδι που ακούτε σήμερα και που κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες.

Καλή ακρόαση κι ελπίζω να βοηθήσει ψυχικά μέσα σε αυτή την αδιανόητη περίοδο. Θα νικήσουμε και τον ιό και την βλακεία και τον κυνισμό. Στο χέρι μας είναι.

ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ

Το single κυκλοφορεί σε ψηφιακή μορφή από το Ogdoo Music Group.

BREAKING MUSIC