Ήρθε η εφαρμογή που θα σώσει το clubbing

Τι θα μπορεί να γίνει το καλοκαίρι στην Ibiza

BREAKING
 

Τι θα μπορεί να γίνει το καλοκαίρι στην Ibiza

Μπορεί μια εφαρμογή για κινητά να σώσει τη σεζόν του 2021 για τα περίφημα κλαμπ στην Ibiza, έναν κλάδο που βρέθηκε στα όρια της εξαφάνισης, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των περιοριστικών μέτρων;

Ναι, ισχυρίζεται ο γ.γ. της ένωσης των ισπανικών και διεθνών κέντρων νυχτερινής διασκέδασης Joaquim Boadas, ο οποίος δηλώνει ότι η εφαρμογή Liberty Pass για smarthphones, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα μέτρα προστασίας, μπορούν να κάνουν το clubbing ασφαλές για το κοινό, τους εργαζόμενους και τους DJs και να επιτρέψουν στο νησί να επιστρέψει στην κανονικότητά του.

Η εφαρμογή δουλεύει ως εξής: το κάθε άτομο με βάση τα επίσημα στοιχεία που το αφορούν σε τεστ για κορωνοϊό ή, αργότερα και σε εμβολιασμό κατά του Covid-19, και αφού διαπιστωθεί ότι είναι αρνητικό, λαμβάνει μέσω της εφαρμογής έναν κωδικό QR, ο οποίος του επιτρέπει να μπαίνει σε όποιο κλαμπ θέλει, όσο ο κωδικός έχει ένα πράσινο τικ.

 

Για τα τεστ, ο κωδικός QR διαρκεί για 72 ώρες και στη συνέχεια ο κλάμπερ θα πρέπει να κάνει νέο έλεγχο, ενώ για τα εμβόλια διαρκεί όσο και ο επίσημος χρόνος διασφάλισης της ανοσίας, π.χ., δώδεκα μήνες. Η εφαρμογή, παράλληλα, θα επιτρέπει στους επαγγελματίες του χώρου να ιχνηλατούν πιθανά κρούσματα κορωνοϊού, ενώ θα συμπληρώνεται και από άλλα μέσα προστασίας (αντισηπτικά, μάσκες, κλπ).

Η εφαρμογή έχει ευελιξία, ώστε να προσαρμόζεται στα προαπαιτούμενα κάθε χώρας και για την αποτροπή απάτης, μαζί με το QR ο κάθε κλάμπερ θα πρέπει να έχει ταυτότητα που θα αποδεικνύει ότι είναι αυτός που εμφανίζεται αρνητικός στον κορωνοϊό.

Ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν τελικά η ισπανική κυβέρνηση θα δεχθεί την εφαρμογή ως μέσο διασφάλισης της δημόσιας υγείας σε χώρους διασκέδασης, ωστόσο, κατά τα φαινόμενα, υπάρχουν σοβαρές σκέψεις για την υιοθέτησή της, προκειμένου να ξανανοίξει το clubbing στην Ibiza, αλλά και αλλού.

BREAKING MUSIC