Ποιοι είναι οι Amnesia Pills;

Με αφορμή το νέο τους single «Loner», συστήνονται στους αναγνώστες του loaded.gr

BREAKING
 

Με αφορμή το νέο τους single «Loner», συστήνονται στους αναγνώστες του loaded.gr

Loner: Αυτός είναι ο τίτλος του νέου single των Amnesia Pills του συγκροτήματος που αποτελείται από τον Γιώργο Μπίλιο, τον Σταύρο Πηλαδάκη, τον Στέφανο Ψαραδάκη και την Κιάρα Σαφαρή.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, το συγκρότημα είχε εμφανιστεί το 2017 στο Rockwave Festival.

Εν αναμονή της κυκλοφορίας του πρώτου τους EP, οι Amnesia Pills συστήνονται στους αναγνώστες του loaded.gr

Ο Σταύρος Πηλαδάκης γράφει εκ μέρους του συγκροτήματος

«Με τον Γιώργο γνωριστήκαμε μέσω ενός κοινού φίλου, του Gadless (a.k.a Κώστας Αντωνιάδης, frontman των G.A.D.). Είχα γράψει κάποια τραγούδια και έψαχνα ερμηνευτή. Την ίδια εποχή μόλις είχαν διαλυθεί οι Goya’s Dream, το group που εκείνος ήταν τραγουδιστής. Έτσι ξεκινήσαμε να δουλεύουμε και στην πορεία σχηματίστηκε μια μπάντα. Άνθρωποι ήρθαν, έφυγαν, ακολούθησαν νέοι. Δύσκολο στη χώρα μας το αγγλόφωνο. Απαιτητικό. Γιατί έχεις μέτρο σύγκρισης το έξω και στην ουσία αυτοχρηματοδοτείσαι. Τώρα είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε κοντά μας την Κιάρα Σαφαρή στο μπάσο (νεότατη και ταλαντούχα) και τον Στέφανο Ψαραδάκη στα τύμπανα (πολύ έμπειρο μουσικό).    

Επιρροές, πολλές και κυρίως διαφορετικές. Σίγουρα 80’s αλλά και πιο σύγχρονα. Εγώ είμαι περισσότερο της αγγλικής σκηνής (Depeche Mode, Editors, Radiohead, The Smiths, New Order,Coldplay, Τhe Cure, αλλά και The National και Arcade Fire,), ενώ ο Γιώργος είναι τύπος περισσότερο 70’s με πολύ Zeppelin, Floyd, ψυχεδέλεια και jazz blues, αλλά με μεγάλη αγάπη στον David Bowie (είναι και ο εμπνευστής της «Heroes tribute band», μιας πολυσυλλεκτικής μπάντας που κάνει αφιέρωμα στη μουσική του Bowie), Radiohead και Portishead. Περίεργο πάντρεμα, αλλά όλο αυτό κάπως δουλεύει.

Το θέμα είναι να παραμένεις ανοιχτός, να μην περιορίζεσαι και κυρίως να μην σαγηνεύεσαι από τις ευκολίες. Η απλότητα έχει μεγάλη αξία, η ευκολία όχι. Δημιουργούμε μουσική από εσωτερική ανάγκη, αυτό δεν υποχωρεί όσο και να μεγαλώνουμε. Συχνά ακούς κάτι νέο, σε εμπνέει, γεννιέται ένα τραγούδι. Άλλοτε εύκολα και άλλοτε παλεύεις εβδομάδες να το τελειώσεις. Και μετά στούντιο, παραγωγή κλπ. Λατρεύω τη διαδικασία της παραγωγής, ενώ ο Γιώργος και οι υπόλοιποι αγαπούν πιο πολύ τις live εμφανίσεις.

Έως σήμερα έχουμε κυκλοφορήσει 4 singles, τα “Dance me”, “Don’t be sad today”, “The Show” και «Loner» και ένα remix του Yosebu στο πρώτο μας single, το  “Dance me - Yosebu Remix”, που έδωσε μια φρέσκια και πολύ ενδιαφέρουσα ματιά στο κομμάτι. Απολαμβάνουμε τις συνεργασίες μας, όπως με τη Lou is στο “The Show”, την Thaliah στο “Loner” και βεβαίως, τον Yosebu. Είναι όμορφο γιατί πατάει σε σχέσεις φιλίας και σεβασμού. Μια ομάδα ανθρώπων, που προσπαθούν να εκφραστούν και παράλληλα να επικοινωνήσουν με τον κόσμο.

Αυτή την περίοδο ολοκληρώνουμε την ηχογράφηση του πρώτου μας EP. Είμαστε πολύ περήφανοι για το υλικό. Ελπίζουμε και το κοινό να το αγκαλιάσει».  

BREAKING MUSIC