Ορφανή έμεινε η «Βασίλισσα του Μισισιπή»

Πέθανε ο κιθαρίστας και τραγουδιστής Leslie West

BREAKING
 

Πέθανε ο κιθαρίστας και τραγουδιστής Leslie West

Με την τεράστια αφάνα του, την αγαπημένη του Flying V στα χέρια και την χαρακτηριστική φιγούρα του, ο Leslie West, που πέθανε από καρδιακή ανακοπή μετά από σύντομη νοσηλεία σε ηλικία 75 ετών, αποτέλεσε έναν από τους «γίγαντες» του hard rock της δεκαετίας του 1970.

Μαζί με τον μπασίστα και παραγωγό Felix Pappalardi και τον ντράμερ Corky Laing με τους οποίους ο West έφτιαξε τους Mountain, το 1970 έβαλαν τη σφραγίδα τους στην σκληρή μουσική με τον περίφημο δίσκο «Climbing!», ο οποίος έδωσε και την πιο μεγάλη επιτυχία τους και ένα από τα κλασικά πρώιμα hard rock τραγούδια, το «Mississipi Queen».

Ήδη, μια πρώτη εκδοχή των Mountain είχε «βάλει φωτιά» στο φεστιβάλ του Woodstock το 1969, με ένα σετ 11 τραγουδιών, ωστόσο, παρότι ο πρώτος δίσκος του συγκροτήματος είναι επιτυχημένος, σύντομα οι διάφορες ενασχολήσεις των μελών του οδήγησαν σε διάλυση το 1972.

Από εκεί και πέρα και ως το τέλος της ζωής του ο West είτε επανασυστούσε τους Mountain είτε συμμετείχε σε δίσκους φίλων και θαυμαστών είτε έκανε σόλο projects, που πάντα τα σφράγιζε με τον χαρακτηριστικό ήχο της κιθάρας του, που ισορροπούσε ανάμεσα στα overdriven ηλεκτρικά blues των Cream και στο πρωτο-metal.

Δυστυχώς, προβλήματα με διαβήτη υποχρέωσαν τους γιατρούς του να ακρωτηριάσουν το δεξί πόδι του, αν και ο West συνέχισε να παίζει μουσική ως το τέλος της ζωής του.

Πέθανε την ίδια χρονιά με τον Eddie Van Halen, ο οποίος τον θεωρούσε -μαζί με τον Richie Blackmore των Deep Purple- ως μια από τις βασικές επιρροές του στον τρόπο με τον οποίο έπαιζε κιθάρα.

BREAKING MUSIC