Πότε θα επιστρέψουν οι συναυλίες;

Μετά από μία καταστροφική χρονιά, διοργανωτές και καλλιτέχνες ελπίζουν σε ένα καλύτερο 2021

BREAKING
 

Μετά από μία καταστροφική χρονιά, διοργανωτές και καλλιτέχνες ελπίζουν σε ένα καλύτερο 2021

Η πανδημία του κορωνοϊού προκάλεσε καταστροφικό χτύπημα στον χώρο των συναυλιών και των φεστιβάλ μέσα στο 2020. Οι απώλειες μόνο από τις πωλήσεις των εισιτηρίων φθάνουν τα 9,7 δισ. δολάρια, ενώ άλλα 30 δισ. έγιναν καπνός προερχόμενα από χορηγίες, εμπόρευμα και ό, τι άλλο σχετίζεται με τον χώρο των συναυλιών.

Το ερώτημα λοιπόν που πρέπει να απαντηθεί είναι πότε θα ξαναρχίσουν οι συναυλίες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Rollingstone καθώς σταδιακά αρχίζουν οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού, παράγοντες της μουσικής εκτιμούν ότι στο τέλος της Άνοιξης θα υπάρξει δυνατότητα για σταδιακή επιστροφή των συναυλιών και των φεστιβάλ. Οι πιο αισιόδοξοι του χώρου ελπίζουν ότι το φθινόπωρο θα μπορέσουν να αρχίσουν κανονικά και οι περιοδείες.

Ωστόσο, η ιατρική κοινότητα υπογραμμίζει ότι τίποτε δεν είναι σίγουρο. Για την ακρίβεια ειδικά οι γιατροί εκτιμούν ότι θα υπάρχει σχετική ασφάλεια για την κανονική διεξαγωγή των συναυλιών προς το τέλος του καλοκαιριού ή ίσως και το φθινόπωρο, τονίζοντας ότι τα προστατευτικά μέτρα της μάσκας και των αποστάσεων θα πρέπει να διατηρηθούν.

«Ως εκ τούτου μέχρι τις αρχές του 2022 αποκλείεται να γεμίζουν πλήρως οι συναυλιακοί χώροι», αναφέρει το δημοσίευμα. Για πολλούς γιατρούς το βασικό ερώτημα είναι πότε θα φθάσουμε στο κρίσιμο νούμερο του 70% του πληθυσμού που θα πρέπει να εμβολιαστεί ώστε να θεωρείται ότι έχει αναπτυχθεί ανοσία αγέλης.

Συναυλίες με λιγότερο κόσμο;

Εάν όλα πάνε καλά, εκτιμάται ότι στις ΗΠΑ αυτό το ποσοστό θα επιτευχθεί προς το καλοκαίρι χωρίς οι ειδικοί να αποκλείουν νέες εξάρσεις της πανδημίας.

Ακόμα πάντως και αν όλα εξελιχθούν ομαλά, η βιομηχανία της ζωντανής μουσικής θα χρειαστεί αρκετό χρόνο για να επιστρέψει σε κανονικότητα.

Πάντως οι περισσότεροι πιστεύουν ότι αρχικά θα έχουμε συναυλίες σε ανοιχτούς χώρους με λιγότερο κόσμο, συναυλίες σε κλειστούς χώρους με χωρητικότητα στο 50% ή στα 3/4 , ενώ όσον αφορά στις περιοδείες τα πράγματα είναι ακόμα ασαφή.

Όπως και να ’χει, όλοι εμφανίζονται επιφυλακτικοί για το 2021 και περιμένουν να δουν πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση προτού λάβουν αποφάσεις ειδικά για κλειστούς χώρους και μεγάλες περιοδείες.

 

BREAKING MUSIC